banner249

Sofuoğlu’na Değerler Platformu ödülü verildi

denizli servergazi eğitim kurumları, supersport dünya Åžampiyonu kenan sofuoğlu'na değerler platformu ödülü takdim etti.

Sofuoğlu’na Değerler Platformu ödülü verildi
banner240
Servergazi Değerler Platformu adına ödülü Genel Müdür Recep Ali Yalçın, okulun spor koordinatörü Tolga Erten ve Servergazi;de okuyan Tayvanlı, Azeri, Somalili, Kongolu ve Türk uyruklu öğrenciler verdi.

Kenan Sofuoğlu;na ait, Sakarya;nın Akyazı ilçesindeki Kenan Sofuoğlu Yarış Pisti;nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Genel Müdür Yalçın, "Uluslararası bir niteliği olan Değerler Platformu ödülünü, yılın değişik zamanlarında topluma ve insanlığa doğru örnek olan ve gençlere rol model olan insanlara takdim ediyoruz. İlkini İspanya;nın Sevilla Futbol Takımı;nda oynayan ve Mali;de 100 çocuğun beslenme, barınma, sağlık ve eğitim giderlerini tek başına karşılayan ünlü futbolcu Frederick Kanoute;ye vermiştik. Daha sonra Hakan Şükür, Fatih Kısaparmak, Nimet Çubukçu, Harun Tokak gibi isimlere giden bu ödülü, en son Van depreminde yardıma gelen ve enkaz altından yaralı olarak kurtarılan Japon gönüllü Miyoki Konnai;ye vermiştik. Bugün de bu değerli ödülü, yine çok önemli bir isim olan Kenan Sofuoğlu Bey;e takdim etmekten büyük onur duyuyoruz." dedi.

Kenan Sofuoğlu;na bu ödülü çok önceden vermek istediklerini vurgulayan Yalçın, "Yoğun yarış programlarından dolayı bu buluşma ancak bugün gerçekleşebildi. Kenan Bey, ülkemizi yurtdışında yıllardır gururla temsil ediyor. İki kez dünya şampiyonu olan Sofuoğlu, bayrağımızı yurtdışında dalgalandıran isimlerden. Bu çok önemli fakat en az bu başarı kadar önemli ve değerli olan bir başka şey var ki o da Kenan Bey;in, ayağı kırılmasına rağmen yarışlara katılmaktan vazgeçmemesi, ülkemizi temsil etme azmi ve gayreti. Ayrıca bu olağanüstü başarılar karşında yitirmediği o mütevazi duruşu. Ükemiz değerlerini, şöhretine rağmen ilkeli bir şekilde temsil etmesi. Biz eğitimciler olarak toplumda bu konuda doğru örneklere çok ciddi ihtiyaç duyuyoruz. Kenan Bey gibi toplumun önünde olup gençlere doğru örnek olan isimlerle nesillerimizi geleceğe daha nitelikli hazırlayabiliriz." diye konuştu.

Aldığı ödülden büyük onur duyduğunu vurgulayan Sofuoğlu da, "Asıl ödülü, siz değerli öğretmenler hak ediyorsunuz. Türkiye;de maalesef bu spor, hak ettiği ilgiyi göremiyor. Avustralya;da dünya şampiyonu oldum, doğru düzgün basında yer almadı. Ayağımı kırdım, herkes haber yaptı. Murat 124 aldım herkes haber yaptı, nişanlandım herkes haber yaptı. Kırık bacağımın değil, kazandığım yarışın ya da ülkemin İstiklâl Marşı;nı okutmamın haber yapılmasını isterim." şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER