banner249

Kupaya İyi Başladık 2-0

Manisa Büyükşehir Belediyespor Ziraat Türkiye Kupası 1. eleme turunda karşılaştığı İzmir ekibi Altay’ı rahat geçti. Güçlü rakibi karşısına ligde ilk üç haftada şans bulamayan oyuncularla çıkmasına rağmen etkili bir oyun sergileyen yeşil-beyazlılar, Kadir ve Tahir’in attığı muhteşem gollerle sahadan 2-0 galibiyetle ayrılarak bir üst tura yükseldi.

Kupaya İyi Başladık 2-0
banner240

Tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası’nda mücadele eden Manisa Büyükşehir Belediyespor, 1. eleme turunda İzmir’in köklü kulüplerinden Altay ile Mümin Özkasap Spor Tesisleri’nde karşılaştı. Mücadeleyi Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün, Altay Kulübü Başkanı Cihangir Marmara, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda taraftar izledi. Maça her iki takımda istekli başladı. 


Konuk Altay’da Orhan’ın 8. Dakikada sert şutu az farkla auta gitti. Maçın 28. Dakikasında Serhat Çiçek’in pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Samet sert vurdu kaleci son anda kurtardı. Mücadelenin 31. Dakikasında ev sahibi ekipte Sefa’nın sol kanattan ceza sahası içerisine gönderdiği orta şut karışımı topu, kaleci Burak son anda kornere çeldi. Konuk ekip Altay’da İhsan’ın 34. Dakikada sol çaprazdan sert şutunu kaleci kurtardı, dönen topu Büyükşehir defansı uzaklaştırdı. 

Büyükşehir Belediyespor 40. Dakikada önemli bir pozisyondan daha yararlanamadı. İlyas’ın defansın arkasına gönderdiği topla buluşan Tahir bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Tahir’in vuruşunda kaleci topu kornere çelmeyi başardı. Büyükşehir Belediyespor istediği golü 42. Dakikada buldu. Topla sol kanatta buluşan Kadir, rakiplerini bir bir geçerek ceza sahasına girer girmez çok sert vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. 

İlk yarı ev sahibi Manisa Büyükşehir Belediyespor’un üstünlüğü ile geçildi. İkinci yarının ilk bölümünde Altay daha etkili ataklar geliştirdi. Maçın 67. Dakikasında Kubilay’ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta topu iyi takip eden Fatih topu kaleye gönderdi, kaleci son anda kurtardı, döne topu iyi takip eden Fatih’in ikinci kez şutunu çizgiden çıkaran kaleci Cihan, rakibine beraberlik şansı tanımadı. 

Bu dakikadan sonra oyunda yeniden kontrolü eline alan ev sahibi Manisa Büyükşehir Belediyespor, ataklarını sıklaştırdı. Mücadelenin 79. Dakikasında ev sahibi ekipte Harun, rakip ceza sahası önünde rakibi tarafından düşürülünce hakem faul düdüğünü çaldı. Topun başına geçen Tahir güzel bir vuruşta topu ağlara gönderdi ve durumu 2-0 yaptı. Karşılaşmanın geriye kalan bölümünde her iki takımın geliştirdiği ataklardan gol sesi çıkmayınca karşılaşma Manisa Büyükşehir Belediyespor’un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı. 

Yeşil-beyazlılar elde ettiği bu sonuçla Ziraat Türkiye Kupası’nda bir üst tura çıkma sevinci yaşadı. Maçın ardından futbolcular galibiyeti kendilerine maç boyunca destek veren taraftarlarıyla birlikte kutladı. Kupada Gidebildiğimiz Yere Kadar Gideceğiz Karşılaşmanın ardından bir açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Hakan Şapçı, Ziraat Türkiye Kupası’nı önemsediklerini belirterek, 

“Daha öncede belirttik. Kazanabileceğimiz kadar maç kazanmak ve kupada gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. İyi bir oyun oldu. Çok pozisyona girdik. Daha farklı kazanabilirdik. Oyuncu kardeşlerimiz iklim ve saha koşullarına rağmen özverili bir oyun ortaya koydular. Kupa bizim için iyi bir fırsat ve bu fırsatı kullanmak istiyoruz” dedi. 

Geniş Bir Kadromuz Var Altay karşısında lige oranla daha farklı bir kadro ile mücadele etmelerini de değerlendiren Şapçı, “Bizim geniş bir kadromuz var. Bu kadro içerisinde iyi oyunculara sahibiz. İlk üç haftada çok fazla şans veremediğimiz arkadaşlar bugün sahada yer aldılar. Performanslarından memnun kaldık. Lig uzun bir maraton, bütün oyuncularımızdan faydalanacağız” şeklinde konuştu. 

Stat: Mümin Özkasap Stadı 
Hakemler: Veli Karakaya **, Özmen Atalay **, Harun Öztekin ** 

Manisa Büyükşehir Belediyespor: Cihan ***, Şemsettin Ender ***, Engin Ün ***, Sefa ***, Serhat Cengiz ***, Kadir Arı *** (Dk. 85 Cüneyt *), Serhat Çiçek ***, Gökhan ** (Dk. 61 Harun **), İlyas ***, Samet *** (Dk. 85 İsmail *), Tahir Kurt ***, 

Altay: Burak *, Fatih *, Kadir *, Ulaş *, Serkan *, Orhan * (Dk. 73 Osman Berk *), Halil **, Hikmet *, İsmet * (Dk. 77 Ömer *), Kubilay **, İhsan Furkan * (Dk. 57 Batuhan *), Sarı Kartlar: Sefa, Serhat Cengiz, İlyas (Manisa BŞB.), Kadir (Altay) Goller: Dk. 42 Kadir, Dk. 80 Tahir (Manisa BŞB.)

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER