banner249

Kantin işletmecilerine eğitim

milli eğitim müdürü mahmut oğuz, yeni eğitim öğretim yılının devam ettiği bu günlerde amaçlarının öğrencilerin sağlıklı ve hijyenik bir ortamda beslenmeleri ve eğitim öğretim görmeleri olduğunu belirt

Kantin işletmecilerine eğitim
banner240
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, yeni eğitim öğretim yılının devam ettiği bu günlerde amaçlarının öğrencilerin sağlıklı ve hijyenik bir ortamda beslenmeleri ve eğitim öğretim görmeleri olduğunu belirtti.

Oğuz, açıklamasına şöyle devam etti, “Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında ilimizde eğitim faaliyetini engelleyici bir ortam ile karşılaşmadık. Bunun için öncelikle siz değerli işletmecilere teşekkür ederim. Sizler de eğitim ailemizin bir ferdi oldunuz. Vicdanınızın sesini dikkate alarak çalışıyorsunuz. Kantinlerimizin evimizin mutfağı, oturma odası gibi olması beklentilerimiz arasında. Bu çalışmalarımızda bizlere yardımcı olan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeline de teşekkür ederim. Önceki eğitim öğretim yılında ‘ En İyi Kantin Bizim Kantin’ sloganı ile kantinlerimiz arasında düzenlediğimiz yarışmaya yine devam edeceğiz. Geçen yıl olduğu gibi yapılacak değerlendirmeler sonucu dereceye giren kantin işletmecilerimiz ve okullarımız yine ödüllendirilecektir.”

Geçen eğitim öğretim yılında yapılan değerlendirme sonucu 110 kantinin değerlendirmeye alındığı ve bunlardan 3 işletmeye takdirname ve LCD tv ile 21 işletmeye de teşekkür belgesi verildiğini belirten Oğuz, “Kantinlerimiz ile ilgili  yaptığımız çalışmalarla beklentilerimiz; Tüketim alanların düzgünlüğü (Masa, sandalye, örtü, kapalı çöp kovası bulunması), Fiyat listelerinin ayrıntılı  ve onaylı görünür yerlere asılması, Uygun mekanlara el yıkama lavabolarının konması, Süt ürünleri ve meyve satışının mutlaka yapılması, personelin iletişim ve öz bakım hassasiyeti, (Tırnak, saç – sakal tıraşı, iş elbiselerinin temizliği), Güvenlik tedbirleri, ( Yangın tüpü, korkuluklar, tüp gaz emniyeti, ecza dolabı ve haşerelere karşı önlem), Gıda güvenliği ve hijyen kurallarına uyum, 2011/41 nolu genelge gereği gazlı içecekler, kola ile cips, kızartma türü maddelerin satışının yapılmaması” gerektiğini ifade etti.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER