banner249

Alperen Bakü'den Çin'e uzandı

Atletizm Yüksek Atlamada ki gururumuz Alperen Acet, Yıldızlar Olimpiyatı Avrupa Seçmeleri için gittiği Bakü’den, Çin vizesi alarak döndü.

Alperen Bakü'den Çin'e uzandı
banner240

Atletizm’de Denizli’yi temsil eden yüksek atlama sporcusu 1998 doğumlu Alperen Acet; başarılarına bir yenisini daha ekledi. Sezon başında ocak ayında yapılan Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında 2.07 m’lik atlayışla Türkiye Şampiyonu olan, 17-18 Mayıs tarihlerinde Trabzon’da yapılan Turkcell Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında ise 2.11 metre ile Türkiye rekoru kıran başarılı atlet; bu defa Azerbaycan’ın Bakü şehrinde piste çıktı. 22 ayrı ülkeden 24 sporcunun yarıştığı yüksek atlamada rahat bir yarış çıkaran Alperen 2.08 metrelik atlayışla Avrupa 4.sü olarak Yıldızlar Olimpiyatları biletini kaptı. 


Antrenörü Cavit Ceylan ile birlikte bu sezon başarıdan başarıya koşan Genç Atlet, bu sonuçla 20-26 Ağustos 2014 tarihleri arasında Çin’in Nanjing kentinde yapılacak olan Dünya Yıldızlar Olimpiyatında ülkemizi temsil etme hakkı kazandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu; Alperen ve Antrenör Cavit Ceylan’ı elde etikleri başarı için kutladı. İbanoğlu; Türk Atletizminin gözbebeği olarak gördüğü Alperen’in bundan sonraki süreçte dünyanın en iyileri ile yarışacağını, orada da başarılı olacağına inandığını belirtti. Türkiye Atletizm Yıldız Milli takımı, Bakü’ye 45 sporcu ile giderken Dünya Yıldızlar Olimpiyatlarına 7 atlet vize alabildi. 

Kota Kazanan Milli Sporcular Ve Seçmelerde Elde Ettikleri Dereceler Şöyle:
Eda Tuğsuz (Cirit atma - 58.96 metre)
Emin Öncel (Cirit atma - 74.89 metre)
Alperen Acet (yüksek atlama - 2.08 metre)
Ömer Oti (1500 metre koşusu - 3.52.21)
Deniz Yaylacı (Çekiç atma - 63.56 metre)
Şeyhmuz Yiğitalp (Uzun atlama - 7.11 metre)
Gamze Şimşek (Üç adım atlama - 12.14 metre)

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER