banner249

1.lig kulüplerine müjde

TFF 1.Lig Kulüpler Birliği İcra Kurulu üyeleri Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay, TFF 1.Lig’in isim hakkının satılması konusundaki çalışmaların sonuna geldiklerini, Spor Toto ile anlaşma sağlanmasının ardından kulüplerin yeni bir gelire kavuşacağını söylediler.

1.lig kulüplerine müjde
banner240

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay, Gazeteci Adem Erdağı’na önemli  açıklamalar da bulundu.

Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay, “TFF 1.Lig’in isim hakkını sattık diyebiliriz. Çalışmalarla ilgili son aşamaya gelindi. Kulüpler ciddi olarak nefes alacak. Kulüpler başarısındaki en büyük şey mali kriterlerdir. Mali yapınız güçlü olursa o kadar başarıya gidiyorsunuz. Borçlarla uğraşmaktan takımı bile yönetemez hale geliyorsunuz. Onun için Spor Toto’dan gelecek gelirler, ciddi anlamda kulüpleri rahatlatacaktır” dedi.

Spor Toto Teşkilatı ile bu konuda görüşmelerin sürdüğünü belirten Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, “Diğer ligler hep sponsorlu. Süper Lig,2 ve 3.ligler Spor Toto ismiyle yer alıyor. Sadece bizim ligimiz TFF adıyla yer alıyor. Şuanda bir sponsora ihtiyacımız var ve Spor Toto ile olan görüşmelerimiz sürüyor. İnşallah bunu hayırlısıyla sonuçlandırırsak takımlarımız nefes alacak gelire kavuşacak. 15-20 gün içinde anlaşmanın sağlanmasını bekliyoruz. Anlaşmanın tamamlanmasıyla birlikte o haftadan itibaren ligin adı Spor Toto olarak değiştirilecek. Bu anlaşma 1,5 yıllık bir sözleşme olacak. Kulüpler Birliği önemli bir eksikliği gidermiş oldu” diye konuştu.

Denizli Haberleri (yuzhaber.com.tr)

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER