SİZ PLAN YAPARSINIZ TANRI GÜLÜMSER

Her yeni yıl arifesinde geride bıraktığım zaman diliminin muhasebesini yapmaya çalışırım. Hatalarımla yüzleşmek, kendimi gözden geçirmek, dostumu, düşmanımı tanımak ve başlayacağım yeni yılın yol haritasını çıkarmak adına bunu yaparım. 2013 yılında ticari hayatımda kontrolünü sağlayamadığım çılgın bir yükseliş yaşamıştım. 

Hayır dediğimiz işler dahi inatla bize geliyordu. Sistemimiz bu miktarda iş potansiyeline hazır değildi. Çalışmaktan oturup sistemi iyileştirmek adına zaman harcayamıyordum. Kısa zaman diliminde hedef ciroların çok kat üstüne ulaşmıştık. Başladığımız işleri yetiştirmek adına fazla mesai yapıyorduk. Bu iş yoğunluğunun arasında kısa zamanda bitirilmesi gereken büyük işlere de girmiştik. 

Taahhüdümüzü yerine getirmek için inşaat sektöründe 3 vardiya ile 24 saat çalıştığımız zamanlar olmuştu. Yıl bitmişti. Geride onlarca referans ile bizim için güzel bir yıl olmuştu. Yılsonu muhasebemi yaparken eksik olan bir şeyler fark ettim. 2014 daha sistemli olmalı diyerek birkaç hamle yaptım. Temponun aşağı yukarı aynı olacağı öngörüsü ile ticari bağlantılar gerçekleştirdim. Planlamalarım 2014 yılı için harikaydı. Hesaba katmadığım bir şey vardı. İngiliz atalarınca “Siz plan yaparsınız Tanrı gülümser.

” 2014 yılında geçirdiğim kaza hiç hesapta yoktu. Kazayı görenler mucize dedi. Sen 2. hayatını yaşıyorsun diyenler oldu. Yoğun bakım süreçleri, ameliyatlar, bir damla su için günlerce yalvarmalarla dolu kocaman bir hastane süreci ile bu kaza bütün hesapları alt üst edip birçok problemin başlangıcı oldu. Uzun süren tedavi süreci sonrasında iş yerine tekrar geldim ve durumu incelediğimde zorlu bir sürecin beni beklediğini kabullendim. Yıl bitmişti neredeyse. Yeni yılda çok yorulacağımı biliyordum lakin mücadeleci ruhuma güvendim. Kendinde en sevdiğin özelliğin ne deseler mücadele ruhum ve sabrım derim. Kolay pes etmem. Bir işe başlamışsam sonunu getiririm. 

Yapılan iyiliği de kötülüğü de unutmam. En sevmediğim özelliğim ise kinciliğimdir. Tüm aile bireylerim ve ortağımın gayreti, dostlarımın desteği, sonradan ortaya çıkan düşmanlarımın köstekleri ile 2015 yılı onarma, dostumu, düşmanımı ayırt etme, kendi irademi test etme ve tecrübe etme yılı oldu. Zor oldu. Çok sıkıntılı günler yaşadım. Yaşadığım tüm zorluklar 2014 yılından geliyordu. Oysa bu yılı çok iyi planlamıştım ama planı ben yapmıştım. Yani dostlar yeni bir yıla girerken yapacağınız planlarda yüce yaratıcıyı asla unutmayın. Sizin bir hesabınız muhakkak olacaktır lakin olabilecek her şeyi hesabınıza dahil etme şansınız olmayacak. 

Bu nedenle bir yıla girerken dilekleriniz para, aşk, şan, şöhret, iş, güç vs her ne ise bunların başında öncelikle sağlık olsun. İsteklerinizi de kesinlikle ilgili makam olan yüce yaratıcıdan isteyin, hayırlısını isteyin. Aldığım dersler ile yeni yılda tüm isteklerim yüce yaratıcımdan. Sevdiğim herkes için sağlık dolu bir yıl diliyorum. 

Ülkem için sevgi, barış, huzur dolu bir yıl, tüm esnaf ve sanayicilerimize bol kazançlar diliyorum. Hakkımda hayırlı olanı, hakkımızda hayırlı olanı tüm ülkem ve ailem adına istiyorum. Yeni yılda; yüreğinize aşkı koyana, aşka en fazla layık olana ve yüreğinizdeki aşka emanet olun. Esen kalın.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.