banner249

YÖK Başkanı görevden alındı

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, kurumun kuruluş yıldönümünde görevinden alındı.

YÖK Başkanı görevden alındı
banner240

Çetinsaya, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından YÖK Başkanlığı'na getirilmişti. Büyükelçilik unvanı da verilen Çetinsaya, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yükseköğretim ve akademi dünyası ile ilişkilerinde yakınındaki isim olacak. 


Çetinsaya, gelecek dönemde, orta ve uzun vadeli projelerle ilgili Davutoğlu'na yakın olarak çalışacak. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görevine atadığı Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı gökhan çetinsaya'yı görevinden aldı. Çetinsaya, gelecek dönemde, orta ve uzun vadeli projelerle ilgili Davutoğlu'na yakın olarak çalışacak. YÖK Başkanları, bürokrasideki genel usulün dışında atanıyor. Cumhurbaşkanı, YÖK üyelerinden birini başkan olarak tayin ediyor.

Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 2011 yılında Çetinsaya'yı önce YÖK üyeliğine seçmiş ardından da başkan olarak atamıştı. Daha önce hiç bir YÖK Başkanı görevinden alınmamıştı. Tek imza ile atanan YÖK Başkanı aynı şekilde Cumhurbaşkanı tarafından görevinden alınmış oldu. Saraç'ın adı öne çıkıyor YÖK kulislerinde, yeni YÖK Başkanı olarak Profesör Yekta Saraç'ın adı geçiyor.

Saraç, 2005 yılında ilk YÖK üyeliğine seçilmişti. İki dönemdir üye olan Saraç'ın bir yıl sonra üyeliği sona erecekti. Saraç aynı zamanda habertürk'ümn yönetim kurulu üyesi Fatih Saraç'ın da ağabeyi oluyor. Çetinsaya'nın ise Başbakanlık Başdanışmanlığı'na atanacağı konuşuluyor.

Çetinsaya'nın özgeçmişi 1964 yılında İstanbul'da doğan Çetinsaya, Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi sonrası AnkaraÜniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1985'te mezun oldu. Yüksek lisansını aynı fakültede 1988 yılında tamamladı. Daha sonra Manchester Üniversitesi Orta Doğu Araştırmaları Bölümünden doktora unvanını aldı. 1995 ve 2001 yılları arasında hacettepe Üniversitesi'nde önce yardımcı doçent sıfatıyla, daha sonra doçent sıfatıyla Kamu Yönetimi Bölümü 'nde görev yaptı. 

Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi'ne geçerek İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü'nde dersler verdi. 2005 yılında burada profesör oldu. Çetinsaya, 2008 yılında kurulan İstanbul Şehir Üniversitesi'nin rektörlük görevini üstlendi. 11 Aralık 2011'de Yusuf Ziya Özcan'ın görev süresinin sona ermesiyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Yükseköğretim Kurulu üyeliği ve başkanlığına atandı. Gökhan Çetinsaya evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER