TEMAYÜL

TEMAYÜL!

14 Mayıs’a yaklaşık 1.5 ay gibi bir zaman kaldı.

Ak partililerin iradesinin hiçbir zaman yansıtılmadığı temayül yoklamalarından biri daha için hafta sonu yine sandıklar kurulacak ve Ak Partililer yine bir umutla iradelerinin yansıtılacağı temayül için oy kullanacak.

Ama son sözü yine iradelerinin dışında olan genel merkez,

sevilsin ya da sevilmesin,

çalışsın ya da çalışmasın,

beklesin ya da beklemesin onlar karar verecek.

Şimdi birileri ne düşünürse düşünsün, nasıl bir yafta yapıştırırsa yapıştırsın, isterse başını duvardan duvara vursun ama ben yine de bildiğimi, gördüklerimi, analiz ettiklerimi söylemekten vazgeçmeyeceğim.

Ak Partili seçmenler, Denizli’de vekil seçimleri konusunda bildim bileli adayları bir türlü içine sindiremedi. Selma Aliye Kavaf, Sema Ramazanoğlu, Osman Nuri Filiz, Nurcan Dalbudak, Cahit Özkan, Ahmet Yıldız gibi isimler teşkilatların içine beklenmeyen gebelik gibi teşkilatların kucağına ‘buyurun nur topu gibi bir çocuğunuz oldu’ müjdesiyle indi yüreklerine.  

Lakin partililerin Reise olan bağlılığı bu isimlerin yıllardır teşkilatın sırtında taşımasında bir sorun yaratmadı. Bazı ufak çatlak sesler çıksa da Denizli’nin ağabeyleri bu sesleri bastırmaya yetti.

Son yıllarda Ak Parti’nin yönetim kademelerine baktığımızda halktan kopuk yönetimler oluşmakta, yönetim kademeleri adeta zenginler kulübünden oluşan iş adamları ve iş kadınlarıyla doldu. Bu da alt kesimden gelen halkla duygusal bağı koparmanın en büyük hatası oldu. Bu hatayı geçmişte Cumhuriyet Halk Partisi çalışan işçi ve emekçiye, ezilenlere sırtını dönerek yaptı. Elitlerin partisi haline gelen CHP, bunun da bedelini yaklaşık 60 yıldan bu yana iktidara gelmeyerek fazlasıyla ödedi.

Şimdi ayakkabıları yırtık, su geçiren, kıyafeti yeterince kombin olamamış kişiler parti teşkilatlarının yönetimlerinden azledildi. Yerlerine fularlı, yıldızlı Mercedes ve Audilerin kullanıcıları geldi. Üstelik bunlar yalnız da gelmedi. Babası yönetimde, oğlu gençlik kollarında. Annesi kadın kollarında kızı gençlik kollarında. Velhasıl kelam garibanlar partinin dış kapısına itile itile gönderildiler. Yerlerine zenginlerin çorapsız, kısa pantolonlu ve ceketlerindeki mendiliyle playboy çocukları geldi.

Şimdi temayül yoklamalarına gidecek Ak Partili seçmenlere sesleniyorum. Sizi Ankara’da kim temsil edecek?

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Monako prensi
Monako prensi - 1 yıl Önce

Beni kimse temsil edemez.benim derdimle dertlenmeyen ben uzak dursun. Kendileri yesinler.kendileri içsin ler