banner249

Sanığın sözleri şaşırttı!

8 aylık hamile eşini 4 yaşındaki minik kızlarının gözlerinin önünde döverek öldürdüğü iddia edilen Semih Ç.’nin yargılanmasına başlandı.

Sanığın sözleri şaşırttı!
banner240

17 Mayıs tarihinde 8 aylık hamileyken eşi Semih Ç. tarafından dövülerek öldürüldüğü iddia edilen Burcu Ç.’nin davası başladı. Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında sanık Semih Ç., “Amacım öldürmek olsaydı ben yaptım demezdim” diyerek kendisini savundu. 

Burcu Ç.’nin babası Süleyman Akyol, annesi Esra Akyol, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Manisa Barosu Kadın Hakları Komisyonunun davaya müdahil olma taleplerinden sadece Burcu Ç.’nin anne ve babasının isteği mahkeme heyeti tarafından kabul edildi. Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında sanık Semih Ç., hakime, “Arabaya kendim koyup hastaneye getirdim. 

Çocuğum ağlayınca ben çocuğuma bir şey olacak diye korktum. Eşimin öldüğünden haberim yoktu. Amacım öldürmek olsaydı ben yaptım demezdim” dedi. 

Tanıkların dinlemesinin ardından CBÜ acil servis kayıtlarının alınması ve davada ismi geçen Semih Ç.’nin amcası Rıza Ç.’nin dinlenmesi için davanın 27 Ocak 2015’e ertelenmesine karar verildi. Davaya HDP İl Başkanı Abdurrahman Aras, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa İl Temsilcisi Semiha Hasgör ve üyeleri, Manisa Barosu Kadın Hakları Komisyonu, CHP İlçe Kadın Kolları, Burcu Ç.’nin babası Süleyman Akyol ve annesi Esra Akyol da katıldı. 

Burcu Ç.’nin annesi Esra Akyol, ilk duruşma öncesi ayakta durmakta zorlandı. Akyol, “Adalete güveniyoruz. Çocuğumuzun sonuna kadar arkasındayız, sonuna kadar mücadele edeceğiz. Tek isteğimiz onun ceza alması başka hiçbir talebimiz yok. 

Torunumuzun bizde kalmasını istiyoruz” dedi Acılı baba Süleyman Akyol ise, “Kaza süsü vermeye çalışıyorlar. İlk ifadelerini hep atlatmaya çalışıyorlar. Komple yalanla geçiştirmeye çalışıyorlar. Biz müebbet hapis almasını ve torunumuzun bizde kalmasını istiyoruz. Başka bir isteğimiz yok. 

O cezasını çeksin biz de Burcu’muzu yeniden büyüteceğiz” şeklinde konuştu. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İl Başkanı Sayit Taycı dava sonrası yaptığı açıklamada, 22 yaşında 4 yaşında bir kızı olan ve 8 aylık Hamile Burcu Ç.’nin kocası Semih Ç. tarafından 4 yaşındaki minik kızlarının gözlerinin önünde dövülerek öldürüldüğünü belirterek, “Bizler Burcu kardeşimize adalet için buradayız. 

Bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi. 17 Mayıs’ta meydana gelen olayda Semih Ç., yolda kaza yaptıklarını belirterek eşi Burcu Ç.’yi Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne kendi aracıyla getirmişti. Burcu Ç.’nin ailesinin hastaneye gelmesi üzerine çiftin minik kızları Ecrin Tanem’in ‘Annemi babam öldürdü’ demesi üzerine acı gerçek ortaya çıkmıştı. 

Burcu Ç., Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'nde 16 gün boyunca verdiği yaşam savaşını karnındaki 8 aylık bebeğiyle kaybetmişti. (EE-SC-SO-Y)

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER