banner249

Partimiz, kadınlara hak ettiği değeri veriyor

AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki 5 Aralık Kadın Hakları günü sebebiyle yaptığı açıklamada, “Ak Parti olarak kadınlarımıza hak ettikleri değeri veriyoruz.

Partimiz, kadınlara hak ettiği değeri veriyor
banner240
 İl Yönetim Kurulumuzda da 3 kadınımıza yer vererek yaptığımız her çalışmada onların fikirlerini alıyoruz, Denizli’ deki 4 milletvekilimizden biri Nurcan Hanım. ” dedi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Denizli İl Başkanı Avni Örki5 Aralık 1934'de, kadınların genel seçimlere katılma, milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuştuğunu ifade etti. 

Kadınların önemini anlatan Örki “Çağdaş ve demokratik bir toplum için kadınlarımızın toplumsal alanda güçlendirilmeleri gerekir. Günümüzde bir toplumun medeniyet düzeyi o toplumun insanlara, özellikle de kadınlara verdiği önemle değerlendirilir”diye konuştu. Açıklamasını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir konuşmasından örnek vererek sürdüren Örki, 

"Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadını kadar emek verdim, diyemez. Erkeklerden kurduğumuz ordumuzun hayat kaynaklarını kadınlarımız işletmiştir. Çift süren, tarlayı eken, kağnısı ve kucağındaki yavrusu ile yağmur demeyip, kış demeyip cephenin ihtiyaçlarını taşıyan hep onlar, hep o yüce, o fedakâr, o ilahi Anadolu kadını olmuştur. 

Bundan ötürü hepimiz bu büyük ruhlu ve büyük duygulu kadınlarımızı, şükranla veminnetle sonsuza kadar aziz ve kutsal bilelim"sözleriyle Atatürk kadının toplumdaki yerini belirlemiştir” şeklinde konuştu. Örki Denizlili kadınların siyasette aktif rol aldığını vurgulayarak , “Denizli’de halka hizmet etme yolunda attığımız her adımda kadınlarımız bizlerin hep yanında olmuştur. Kadınlarımız hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmamıştır. 

Bizim de kadınlarımız gibi gönlüne hizmet etme sevgisi yerleşmiş kişilerin kıymetini bilmemiz lazım. Onları hayatın her alanında aktif hale getirmek için üzerimize düşen sorumlulukların farkındayız. Ak Parti olarak kadınlarımıza hak ettikleri değeri veriyoruz. 

İl Yönetim Kurulumuzda da 3 kadınımıza yer vererek yaptığımız her çalışmada onların fikirlerini alıyoruz. Kadınlarımızla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Denizli’ deki 4 milletvekilimizden biri Nurcan Hanım.Hayatın birçok alanı gibi siyaset de kadınsız düşünülemez” dedi. Örki sözlerini şu şekilde tamamladı:” Bu anlamlı günde fedakârlığın ve sevginin kaynağı olan tüm kadınlarımızınseçme ve seçilme hakkının 80. yılı kutlu olsun.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER