banner249

Örki belediyeyi zarara uğrattı!

Pamukkale Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Oral Baş, Başkan Avni Örki’nin Bağbaşı Kültür Merkezi’nin kalan yüzde 10’luk inşaatını zamanında yapmadığı için belediyeyi milyonlarca lira zarara uğrattığını açıkladı.

Örki belediyeyi zarara uğrattı!
banner240

Eski Başkan Gürlesin tarafından 2018’de yapımına başlanan ve yüzde 90 inşaatı tamamlanan Bağbaşı Kültür Merkezi Projesi, Avni Örki tarafından yıllarca bekletildi. 4 yıl 4 ay sonra yüzde 10’luk kısmı için kolları sıvayan Örki, belediyeyi enflasyon karşısında milyonlarca lira zarara uğrattı.

Konuyu gündemine alan Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Oral Baş, Örki’nin zamanında tamamlayamadığı projenin şimdi acı faturası ile karşılaştıklarını söyledi.

Baş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Pamukkale Belediyesi’nin kendi yapması gereken işleri 2018’de başlanan ve yüzde 90’ını bitirilen Bağbaşı Kültür Merkezi’ni yıllarca yapmayıp çürümeye terk eden Belediye Başkanı Avni Örki, Bağbaşı Kültür Merkezi’ni Gençlik ve Spor Bakanlığından alınacak parayla seçime kadar bitirmeyi planlamıştır. Bu yerin kalan kısmını yani yüzde 10’luk kısmını bitirilmeyip çürümeye terk edilmesinden dolayı maliyetinin artması milli servetin boşa akıtılması değil midir?

GECİKMENİN NEDENİ KENDİ BAŞARISIZLIĞI!

Bugünün şartlarında 10 milyona mal olacak işin şimdiki maliyetinin arasındaki fark, AKP iktidarının uyguladığı yanlış ekonomiden iyice yoksullaşacak halkımızın cebinden çıkmayacak mıdır? Bu iş zamanında yapılmalıydı. Bunu her oturumda gündeme getirdiğimizde gecikmenin nedeninin CHP’nin bu konuyu yargıya taşıması olarak sebep gösterilmiştir. Yargıya taşınmasının sebebi ise burayı yapan müteahhide hakkedişinin üzerinde fazladan ödeme yapılması. Biz muhalefet olarak tabi ki tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunacağız. Madem Pamukkale Belediyesi’nin bütçesi bu işi bitirmeye el vermiyordu neden bugüne kadar bakanlıktan destek alıp yapmadınız da ekonomik krizdeki vatandaşın cebinden daha fazla para çıkmasına sebep oldunuz.”

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER