banner249

Okul bahçeleri spor bahçesi oluyor!

Şehzadeler Belediyesi, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Okul Bahçeleri Spor Bahçesi Oluyor Projesi” kapsamında protokol imzaladı.

Okul bahçeleri spor bahçesi oluyor!
banner240

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler ilçesinde bulunan tüm okul bahçelerinin, halkın spor yapabileceği alanlara dönüştürüleceğini kaydetti. 


Her koşulda eğitime destek veren Şehzadeler Belediyesi, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak bir projeye imza attı. “Okul Bahçeleri Spor Bahçesi Oluyor ProjesiManisa Öğretmenevi’nde düzenlenen kahvaltıda basına ve kamuoyuna tanıtıldı. 

Okul müdürleri ve beden eğitimi öğretmenleri, ihtiyaç duyulan malzemelerin tespiti için kahvaltıda bir araya geldi. Proje ortakları tarafından düzenlenen kahvaltıya Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Belediye Başkan Yardımcıları Ulus Kotluca, İsmail Önal, Ahmet Songüler, Süleyman Çoban, Jülide Çakır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen katıldı. Açılış konuşması yapan Şen, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. 

“HALKIMIZ OKUL BAHÇELERİNDE SPOR YAPACAK” 
Şehzadeler ilçesinde bulunan tüm okul bahçelerinin, halkın spor yapabileceği alanlara dönüştürüleceğini belirten Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Yeni Türkiye’nin yeni belediyecilik anlayışında insan var. 

İnsan hayatını, mutluluğunu ilgilendiren her konuya duyarlı olmak mecburiyetindeyiz. İnsanın sağlıklı bir birey olabilmesi, topluma katkı sağlayabilmesi de iyi bir eğitimden geçmektedir. Biz de yeni kurulan bir belediye olmamıza rağmen eğitime hep destek verdik. Bunun yanında sporu da çok önemsedik. Sporun da yaygınlaştırılması lazım. 

İşte bu noktada Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol çerçevesinde “Haydi Kadınlar Spora Projesi’ni” hayata geçirdik. Bayanlarımız büyük ilgi gösterdi. Demek ki uygun şartlar hazırlanırsa halkımız ilgi gösterecek, daha çok spor yapacak, zinde ve sağlıklı olacak. Mahallelerimizde ilgili sosyal donatı alanları yeterince bırakılmadığı için, halkın rahatlıkla ulaşabileceği spor alanlarını yapma imkanımız şuan bulunmamakta. Bu nedenle okul bahçelerini spor bahçesine dönüştürüyoruz. 

Okullarımızın sporla ilgili ihtiyaçlarını karşıladığımızda hem çocuklarımız hem de mahalleli okul bahçelerinden istifade edebilecek. Ankara ziyaretimde Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ile görüştüm ve kendisinden destek istedim. 

Her türlü desteği sağlayacaklarını söylediler. Sizlerin talepleri doğrultusunda okullarımız için gerekli malzeme desteğini sağlayacağız. İnşallah gelen taleplere en üst seviyede cevap vermeye çalışacağız. Sayın Bakanımıza ve proje destek veren kurumlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman ise, projenin ortağı olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. 

KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ 
Şehzadeler Belediyesi başta olmak üzere proje ortaklarına teşekkür eden Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise, “Böyle anlamlı bir imza töreninde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yaz Spor Okulları adı altında belediyemizle birlikte ortak bir çalışma yaptık. Yaz dönemi boyunca pek çok çocuğumuzu sporla buluşturduk. 

Bu proje ile birlikte sadece çocuklarımıza değil, tüm halkımıza spor yapma imkanı sağlayacağız. Projeye destek veren tüm kurumlara teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER