banner249

Meclisin gündemi elektrik kesintisi

Şehzadeler Belediyesi Şubat ayı Meclis ToplantısınaŞehzadeler ilçesinde yaşanan elektrik kesintileri damga vurdu.

Meclisin gündemi elektrik kesintisi
banner240
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Herşeyin elektriğe bağlı olduğu bu dönemde, vatandaşlarımızıngünlerdir elektriksiz kalması kabul edilemez. Dosyamızı hazırladık. Ankara’ya giderek elektrik kesintilerine kalıcı bir çözüm bulunması için bakanımızdan destek isteyeceğiz” dedi. 


Şehzadeler Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantısı, Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başkanlığında düzenlenen toplantıda 22 gündem maddesi görüşüldü. Başkan Çelik toplantı öncesi yaptığı konuşmada,Ocak ayında yapılan çalışmaları değerlendirdi.MHP Meclis Üyesi Gülsüm Nur Erdemir’in özel sebeplerden dolayı istifa ettiği, yerine Mustafa Zeybek’in geldiği belirtildi. 


Hafta sonu meydana gelen şiddetli fırtınada mesai mefhumu gözetmeksizin vatandaşın yanında olduklarınadikkat çekenBaşkan Çelik, “Manisa’da çıkan şiddetli fırtına nedeni ile pek çok mahallemizde maddi zararlar meydana geldi. Çok şükür bir can kaybımız yok. Şehrin bir çok yerinde devrilen ağaçlar vardı. Devrilmesi muhtemel ağaçlara müdahale ettik. Yeni harmandalı mahallemizde caminin minaresi uçtu. 

Bu minareyi belediye olarak yapacağız. Mevlana bölgesinde ciddi bir sıkıntı vardı. Bu bölgedeki yaklaşık 40 evde yaşayan vatandaşlarımızı tahliye ettirdik. Belediye olarak fırtınanın başladığı ilk günden itibaren teyakkuzdaydık. Fen işleri, park bahçe, zabıta ve diğer birimlerimizle mesai mefhumu olmaksızın çalıştık. Tüm birimlerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 


ELEKTRİK SORUNUNU BAKANA ANLATACAK
Şehzadeler’de yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili de açıklama yapan Başkan Çelik, “Yaşanan bu fırtına ile birliktebazı mahallerimizde elektrik sıkıntıları baş gösterdi. Bazı mahallelerimizde uzun süreli elektrik kesintileri yaşandı. Tabii fırtına olsa da her şeyin elektriğe bağlı olduğu bu dönemde, günlerce elektrik kesintilerinin yaşanması kabul edilebilecek bir durum değil. Vatandaş GEDAŞ A.Ş’yi aradığında muhatap bulamamaktadır. Bu konu ile ilgili milletvekillerimizin aracılığı ile Enerji Bakanımız Taner Yıldız’dan randevu istedik. Dosyamızı hazırladık. Büyük ihtimalle çarşamba günü Ankara’ya giderek, elektrik kesintilerine kalıcı bir çözüm bulunması noktasında sayın bakanımızdan destek isteyeceğiz. Bu konunun da takipçisiyim. Belediye olarak üzerimize düşen her türlü desteği verdik, bundan sonra da vermeye hazırız. Ancak para kazanan işletmeler vatandaşa değer vermek zorundalar. Arızaları da hızlı bir şekilde gidermek mecburiyetindeler” diye konuştu. 



Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER