banner249

İnternet bir nimet!

Aydın ve ilçelerinde bir dizi programa katılan ve “Aydın Ticaret Odası Çağ Atlıyor” projesinin lansmanında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, internetin ekonominin bel kemiği haline geldiğine işaret ederek, “İnternet asıl KOBİ’ler için fırsat; maliyetleri düşürme ve dünyaya açılma aracı” dedi.

İnternet bir nimet!
banner240

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Aydın’dan bütün KOBİ’lere internetle gelen fırsatları değerlendirmeleri çağrısında bulundu. Hisarcıklıoğlu, internetin özellikle maliyetleri düşürme ve dünyaya açılarak büyüme anlamında KOBİ’lere büyük imkanlar sunduğunu vurguladı. 


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde düzenlenen “Aydın Ticaret Odası Çağ Atlıyor” (AYTOBİL) projesinin lansmanına katılan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada Türkiye’de iş ortamının internet ile hızlanacağını ifade etti. 

Orta gelir tuzağından kurtulmanın yolunu interneti etkili kullanmak olarak gösteren Hisarcıklıoğlu, “Bizde de artık, bürokrasiyle-evrakla-masrafla uğraşmadan ofisinizden şirketinizle ilgili işleri halledebileceksiniz. 

Ofisten çıkmadan, bilgisayar ile aynı gün içinde şirket kurabileceksiniz. Odalarımızda artık buna göre hazırlanmalı-yapılanmalı. Aydın Ticaret Odası bu konuda iyi bir adım attı, tebrik ediyorum.” diye konuştu. 

“İNTERNETE KAHVEHANE MUAMELESİ YAPIYORUZ” 
Dünya genelinde en çok iki şeyin konuşulduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, bu konuları; ekonomide şehirlerin ön plana çıkması ve internetin ekonominin bel kemiği haline gelmesi olarak açıkladı.

 Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: “Biz internete gazete gibi televizyon gibi kahvehane muamelesi yapıyoruz. Sadece sosyal medya aracı olarak görüyoruz. Facebook’ta, Twitter’da dünyada en çok kullanıcısı olan ülkeler arasındayız. Onu da maalesef yanlış kullanıyoruz. Herkes birbirine hakaret ediyor. İnternet asıl KOBİ’ler için fırsat; maliyetleri düşürme ve dünyaya açılma aracı. 

Mesela e-ticareti hep kendi tüketicimize mal satmak için kullandık. Çin ise e-ticareti ihracat için kullanıyor. E-ticaret her KOBİ’nin hipermarkete, süpermarkete, distribütöre, kimseye muhtaç olmadan kendi dükkânını açabilmesidir. E-ticaretin toplam perakende içindeki yeri G20’de yüzde 4, İngiltere’de yüzde 14, Türkiye’de ise sadece yüzde 1.

” AYDIN İŞ ADAMLARINA SANAL HİZMET AYTOBİL 
Projesi hakkında bligi veren Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, “Kurmuş olduğumuz teknolojik alt yapıda özellikle, internette üyelerin kapısına kadar hizmet götürülmesi, online belge talebi, aidat ödeme ve borç sorgulama, iş / işçi bul, projemizin öne çıkan unsurlarını oluşturuyor. Ayrıca, mobil uygulamamız ile, sadece üyeleri tarafından değil tüm internet kullanıcıları tarafından, her zaman her yerde ulaşılabilir bir ticaret odası meydana getiriyoruz.” dedi. 

AYDIN VALİSİ VE BELEDİYE BAŞKANI’NA ZİYARET 
Toplantı sonrasında TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve aralarında Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer’in de bulunduğu heyet, Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ziyaret etti.

 Aydın’a önemli yatırımlara imza atmak için gelen Hisarcıklıoğlu’na teşekkür eden Vali Erol Ayyıldız, “Bu önemli projelerin ilimize kazandırılmasına vesile olan Sayın Hisarcıklıoğlu ile oda ve borsalarımızın başkanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi. Ziyareti için Hisarcıklıoğlu’na teşekkür eden Başkan Çerçioğlu da, “TOBB olarak Aydın’ın menfaatleri doğrultusunda önemli projelere imza atıyorsunuz. Bu başarılı çalışmaların devamını diliyorum.” diye konuştu. 

AYDIN SANAYİ ODASI’NA ‘KADIN ÜYE’ ÖVGÜSÜ 
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Aydın Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Mehmet Yunus Şahin ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.​ Hisarcıklıoğlu’nun AYSO ziyareti, Aydın Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Ziyaret esnasında konuşan Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, kurulduğu günden, bugüne kadar yapılmış olan ve yapmayı planladıkları hizmetler hakkında kısa bilgiler verdi. 

Hisarcıklıoğlu, Aydın Sanayi Odası’nın, 35 kişilik meclis üyesinden 17’sinin kadın olduğunu ifade ederek, bu sayı ile Türkiye’de kadın meclis üyesi en yüksek odanın Aydın Sanayi Odası olduğunu söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER