İLAHİ EKREM..!

Geçtiğimiz haftalarda kaybeden başkan olarak gündeme gelen Ak Parti Milletvekili aday adayı Ekrem Başer, bu kez amatörce hazırlanan bir basın bülteninin kurbanı oldu.

Amatörceydi çünkü bugüne kadar aday adayları arasında yedi ceddinden bahsedilen sanırım tek siyasetçiydi.

Evet varlıklı bir ailenin çocuğuydu.

Aksini söyleyen yok zaten.

Yakışıklı ve parlak bir delikanlıydı.

Fazlaca parlatılmak istenince de, antipatik bir hal aldı.

Aday adayının sanki bundan başka bir özelliği yokmuş gibi, konu ne kadar soylu bir aileden olduğuna geldi. Çünkü babasından ve dedesinden hiç anlayamayacağım şekilde uzun uzun basın bülteninde yer verilmiş.

Mevzu ne kadar soylu bir aileden geldiğine dikkat çekilerek diğer aday adaylarına bir haksızlık yapıldığını düşünüyorum.

Ama asıl haksızlık nedir biliyor musunuz?

Asıl haksızlık, temayüle giden partililerin iradelerine ipotek konulmuş gibi temayülden Başer çıktı haberleriyle gündeme getirilmesi oldu. Akıl hocaları her kimse burada büyük gaflete düşmüştür. Çünkü herkes tarafından biliniyor ki, temayül sonuçları Ankara’ya gidiyor ve orada belirleniyor kimin önde yada geride olduğu. Şimdi nasıl olur da temayül de Başer öne çıktı denilebiliyor. Bu son derece yanlıştır. Genel merkeze bir şeyleri dayatma çabasıdır. Bir nevi bilinçaltına gönderilmek istenen ‘Teşkilat Ekrem’i istiyor’ mesajıdır. Oysa gerçek öyle değil ki. 40 tane aday adayı var. Hepsinin kendisine göre taraftarları var. Ama kimse böyle asparagas bir haberle anılmak istemedi.

Şimdi teşkilatın mensuplarına sormak istiyorum.

Ekrem Başer Liste dışında kalırsa ne olur.

Aynen olacakları söyleyeyim.

Ekrem’e haksızlık yapıldı.

Biz istedik ama genel merkez bırakmadı.

Böyle temayül mü olur?

Hani bizim irademiz?

Gibi söylemlerle genel merkeze olan güveni derinden sarsan bir girişimdir. İşte bu yüzden söylüyorum. Bu haber gereksiz bir şekilde amatörce hazırlandı.

40 aday adayının tevazu bir şekilde geçirdiği seçim çalışmalarını takdir ediyorum. Elbette son 100 metre koşusunda herkes bir depar atacak. Ancak o deparı muhalefete karşı atarsa daha iyi olacak.

‘Başer’in arkasında Erkan Kandemir var’ söylemleriyle aday adaylarının manevi cesaretini kırmaya da kimsenin hakkı yok.

Gelelim Ak Parti’nin diğer milletvekili aday adaylarına…

Başer kadar soylu bir aileden geldiklerini iddia etmedikleri için onlarla ilgili söyleyeceklerimi bir daha ki yazıya sığdıracağım.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.