banner249

"Görevi başında hayatını kaybeden 112 çalışanı şehit sayılsın"

Denizli Sağlık Sen Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu,"22 Mart Acil Tıp Teknisyenleri Günü' dolayısıyla açıklama yaptı.Başkan Koçoğlu,"Acil olarak nitelendirilen tüm kamu hizmetleri sunan (itfaiye ,polis) görevi başında hayatını kaybedince şehit sayılıyor.Aynı durumda  112 çalışanı ise şehit kapsamına girmiyor.Bunun için sendika olarak  mücademizi sonuna kadar sürdüreceğiz"dedi.

"Görevi başında hayatını kaybeden 112 çalışanı şehit sayılsın"
banner240

112'de görev yapan sağlık personelinin, mali, sosyal ve özlük haklarında  iyileştirmeler yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Koçoğlu,"Son yıllarda Denizli’de yeni 112 istasyonları yapılmakta ve halkımıza hizmet sunmaya devam ediyor.İstasyonların fiziksel açıdan iyileştirilmelerini başlatan İl Sağlık Müdürü Dr.Şükrü Arpacı’ya teşekkür ederim"diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının  sorunlarının göz ardı edildiğini söyleyen  Başkan Koçoğlu,"İnsanların hayata tutunmalarını sağlayan ATT ve Paramedikler bugün birçok sıkıntı ile baş başa bırakılmışlardır. İnsan hayatı için yaptıkları hizmetlerin karşılığı asla ödenmez, fakat ne yazık ki tüm sağlık çalışanlarının sorunlarının göz ardı edildiği gibi ATT´lerin ve Paramediklerin sorunlarına da kulak tıkandığı bir dönemi yaşıyoruz. İş yoğunluğu had safhaya ulaşmıştır.

Onbinlerce çağrıya yanıt verip acil durumlara müdahale eden  acil çalışanları şiddet ve sıklıkla ambulans kazaları nedeniyle her vakaya gittiklerinde hayatlarından endişe eder bir hale gelmişlerdir. Acil olarak nitelendirilen tüm kamu hizmetlerinin sunan çalışanların (itfaiye, polis v.b) görev esnasında hayatını kaybetmesi nedeniyle görev şehidi sayılırken 112 acil çalışanları ise bu değerlendirmenin dışında tutulmaktadır. Yetkili sendika sağlık-sen olarak her konuda olduğu gibi acil çalışanlarının haklarının takipçisi olacağımızı ve sorunlarının çözümü noktasında mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz"diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2017, 10:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER