banner249

“Denizli beni çok üzdü”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci 'OHAL'e karşıyım ama Türkiye'de bunu gerektiren ortamın bitmiş olması lazım. Türkiye ilk fırsatta OHAL'den kurtulmalı' dedi.

“Denizli beni çok üzdü”
banner240

Katıldığı bir televizyon bir programında referanduma ilişkin değerlendirme bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,"Türkiye'nin en büyük hastalıklarından biri koalisyonlardı. Kaybeden, Türkiye oluyordu. Türkiye bu hastalıktan kurtuldu, artık koalisyonlarla yaşamayacak. Artık önümüze bakacağız" diye konuştu.Büyük şehirlerden hayır oylarının önde çıkmasına ilişkin konuşan Zeybekci,"Edirne-Antalya hattında niye istediğimiz sonucu alamadığımız konusunu iyi çalışmamız lazım" dedi ve Denizli'de hayır çıkmasından dolayı da bir burukluk olduğunu ifade etti.

Referandumdan sonra kabine değişimi olup olmayacağı sorusuna "Bulunduğumuz ortamlarda böyle bir şeye şahit olmadım. Takdir tabii ki Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın ama yakın gelecek için böyle bir şey konuşulmadı" yanıtını verdi.

"ÜRETİMLE İLGİLİ REFORM PAKETİ" 
Zeybekci, "Serbest bölgeler, üretim üzerindeki yükler gibi birçok alanda çalışmalarımız bir noktaya geldi, üretimle ilgili önemli reform paketi gelecek. Kamunun yükleri konusunda da ciddi reformlar yapmamız gerekiyor ve yapılacak" dedi.

Ekonomideki bazı sorunların referanduma etkisinin olduğunu belirten Zeybekci "İşsizlikle ilgili gelinen nokta seçimdeki en zayıf karnımızdır. İşsizlik rakamının yukarıda olmasının referanduma etkisi olur. Eğer işsizlikle ilgili olumlu rakam elde edeceksek %5.5'in altında büyümemeliyiz" diye konuştu.

"UZAKTAN BAKINCA ALGI KÖTÜ" 
Zeybekci doğrudan yabancı sermaye girişlerinin yıllık 30-35 milyar dolar seviyelerine gitmesi gerektiğini söyledi ve darbe girişimi sonrası dünyaya Türkiye ile ilgili istedikleri mesajı veremediklerini ifade ederek, "15 Temmuz'dan sonra AB'de birçok ülkeye gittim. Gidip anlatmak lazımdı..Ama Avrupa'da hiçbir ülkenin sözlüğünde darbe diye bir söz yok. Anlaması da son derece zor. Uzaktan baktığınızda algı kötü..Bu durumda doğrudan yabancı sermaye girişinin pozitif olmasını gerektiren hiçbirşey yok..2017'de ihracat, büyüme, Gümrük Birliği'nin güncellenmesiyle ilgili fırsatlar olacağını düşünüyorum"  dedi.

Avrupa'da seçimlerden sonra ortamın normalleşmesini beklediğini aktaran Zeybekci, "Türkiye tek başına Avrupa Birliği'nin büyümesini etkileyebilen bir ülke. Hazirana kadar Avrupa Konseyi'nden Gümrük Birliği ile ilgili karar bekliyoruz" diye konuştu.

"OHAL BU YIL İÇİNDE SONLANMALI"
OHAL ile ilgili değerlendirmede bulunan Ekonomi Bakanı, "OHAL'e karşıyım ama Türkiye'de bunu gerektiren ortamın bitmiş olması lazım. Başta FETÖ olmak üzere terör tehdidi ortadan kalkmalı. OHAL'in bu yıl içinde sonlanması gerektiğine inanıyorum. Türkiye ilk fırsatta OHAL'den kurtulmalı"dedi.
Zeybekci, söylendiği gibi ÇAYKUR için bir ortaklık ya da satış planlarının bulunmadığını da belirtti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER