banner249

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı buruk kutlandı

İzmir'in Aliağa ve Foça ilçelerinde, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 90. yıl dönümü nedeniyle törenler düzenlenirken, terör saldırıları nedeniyle programlar bu yıl buruk geçti.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı buruk kutlandı
banner240


Aliağa ilçesinde, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 90. yıl dönümü sebebiyle törenler düzelendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Aliağa Liman Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen törene, Aliağa Liman Başkanı Kürşad Ayyıldız, Deniz Ticaret Odası Temsilcisi Cengiz Canka, Aliağa Denizciler Dernek Başkan yardımcısı Birol Akgöz, Aliağa Amatör Balıkçılar ve Su Sporları Derneği (ALDER) Başkanı Veysel Savran ile vatandaşlar katıldı. Son günlerde meydana gelen terör saldırıları nedeniyle ise programlar bu yıl buruk geçti. Bazı etkinlikler saldırılar nedeniyle iptal edildi.

FOÇA'DA KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI 
Foça’da ilçesinde de Kabotaj Bayramı’nın 90. yıl dönümü nedeniyle törenler yapıldı. Programlarda önce Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Foça Liman Başkanlığı tarafından çelenk bırakıldı. Törene, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Liman Başkanı Talat Yolcu, Foça Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, Foça Yelken İhtisas Kulübü yöneticileri ve sporcuları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve daire amirleri katıldı.
Buradaki programın ardından protokol üyeleri, şehitler için Beşkapılar Kalesi önünden denize çelenk bıraktı. Öte yandan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Demirağ mesajında, "Üç tarafı denizlerle çevrili ve dünya üzerinde önemli iki boğaza sahip ülkemiz, denizcilikte daha modern seviyelere ulaşmalıdır. Ülkemiz ekonomisine katkısını arttırmak, denizcilikte daha çok söz sahibi olabilmek için çalışmalıyız" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER