banner249

BBP Lideri Destici Denizli’de moral buldu

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin katılımı ile 29 yıl sonra ilk kez Ulus’ta yapılan miting gövde gösterisine döndü. Mitingde Cumhur ittifakı temsilcileri de alanda hazır bulundu. Burada konuşan Destici, “Şimdi hesap vakti” vurgusu yaptı.

BBP Lideri Destici Denizli’de moral buldu
banner240

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin 29 yıl sonra ilk kez düzenlediği, Denizli mitingine katıldı. Alana girişte meşalelerle karşılanan Destici, coşkulu kalabalığa hitap etti. AK Parti İl Denizli Başkanı Yücel Güngör, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin yanı sıra cumhur ittifakı temsilcilerinin de hazır bulunduğu kalabalığa hitap eden ve mitingin açılış konuşmasını yapan BBP İl Başkanı İsmail Karateke, “Bir yıl önce Denizli’de beş bin kişiyle miting yapacağımızın sözünü verdik. 10 bin kişiyle miting yapıyoruz. Bizler vatanını milletini, dinini, bayrağını seven alperenler Muhsinler yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi. 

“HESAP VERECEKLER”

Sonrasında konuşmasına başlayan Destici, “PKK’nın ve diğer terör örgütlerinin, ülkemizde, sivil vatandaşlarımıza karşı gerçekleştirdikleri saldırıların, bizim için, askerimize, polisimize, öğretmenlerimize, yargı mensuplarımıza, kamu binalarına yaptıkları saldırılardan hiçbir farkı yoktur. Saldırıların da saldıranların da insanlıkla, insanlığa dair herhangi bir değerle yan yana getirilebilecek tek bir noktası da yoktur. Şimdi hesap zamanıdır. Hesap vaktidir. Türk Hava ve kara kuvvetleri tarafından Pençe-Kılıç Hesap Vakti” harekatıyla terör inlerinin teröristlerin başlarına yıktı. İstiklal Caddesini kana bulayan terör saldırısı değerlendirilirken, içeride ve dışarıda “Türkiye’nin de hataları oldu” mealinde açıklamalar yapanlar, cinayetlere, katliamlara, ihanetlere kılıf uydurmaya çalışanlar, terörün suç ortaklarıdır. Kimse karnından konuşmasın” dedi.

“ADIM ADIM GEZİP HAYALİMİZİ ANLATIYORUZ”

Adım adım tüm Türkiye’yi dolaşıp, milletimize, meselelerimizi, gerçekleri, ideallerimizi, hedeflerimizi, hayallerimizi paylaşmaya devam ettiklerini anlatan BBP Genel Başkanı Destici, ‘2023 Seçimlerine doğru adım adım ilerliyoruz. İki hafta önce Malatya’da mitingimizi yaptık. Geçen hafta, Ankara’da, Alperen Ocaklarımızın, Türkiye’nin dört bir yanından gelen mensuplarıyla, on binlerle Gençlik Kurultayımızı, Gençlik Buluşmamızı gerçekleştirdik. Bugün Denizli’deyiz. Birlikte nasıl güçleneceğimizi, birlikte nasıl büyüyeceğimizi, birlikte nasıl gelişeceğimizi, birlikte nasıl hür ve müreffeh bir şekilde var olacağımızı konuşacağız. İçinde bulunduğumuz dönem, “önemli”, önemli olmasının yanı sıra “tarihi” denilebilecek olaylara, problemlere sahne oldu. Yaşananlar, sadece ülkemizi değil, içinde bulunduğumuz bölgeyi, hatta tüm dünyayı olumsuz yönde etkiledi. O etkiler hala devam ediyor. Pandeminin ardından, tüm dünya ekonomileri, tedarik zincirinin bozulmasından kaynaklanan bir krizle sarsıldı. İçeride ve dışarıda, Türkiye’nin yaşayacağı sıkıntıları, sevinçle, ellerini ovuşturarak bekleyenlere şahit olduk. Zor günlerimiz oldu ama ayaktayız ve milletimizle yolumuza devam ediyoruz. PKK’nın, FETÖ’nün, DAEŞ’in saldırılarına maruz kaldık. Hiç geri adım atmadık.

“HAMLEMİZ AKAMETE UĞRADI”

Türkiye'nin vizyon projesi TOGG'un seri üretiminin gerçekleştirileceği Gemlik Kampüsü’nün açılış ve ilk aracın banttan iniş törenin yapıldığına dikkat çeken Genel Başkan Destici, ‘Ülkemizdeki her gelişme, her ilerleme, her yatırım, bize ancak mutluluk verir. Biz, Cumhuriyetin ilk yıllarında, kendi silahını üreten ve silah üretiminde belirgin bir gelişme gösteren bir ülkeydik. Biz; Cumhuriyetin ilk yıllarında uçak üretiyorduk, ürettiğimiz uçakları ihraç ediyorduk. Türkiye, 60’lı yılların başında, 60 yıl önce, kendi otomobilini üretmek için önemli bir adım atmıştı. Bugün TOGG’a karşı da benzerlerini gördüğümüz; küçümsemelerle, aşağılık kompleksleriyle, müstemleke zihniyetiyle; üretim toplumu olmamızı, dünyayla rekabet etmemizi istemeyenlerin, başka ülkelerin, içerideki işbirlikçilerinin gayretleriyle; çok sayıda gelişme hamlemiz akamete uğradı” dedi.

“KİM SAMİMİ GÖRECEĞİZ”

Ana Muhalefet Partisi CHP’nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, bir gece, “Başörtüsü sorununu çözmek için yasa teklifi vereceklerini” açıkladığını hatırlatan Destici, ‘Türkiye bu problemi niye yaşadı? Türkiye, hatırladıkça bile utanç duyduğumuz başörtüsü zulmü hadiseleriyle neden karşı karşıya kaldı? Bunun “CHP” dışında, CHP zihniyeti dışında başkaca bir cevabı var mı Yok. Türkiye, uzun süre, “eşi başörtülü” siyasetçilerin bile, devletin makamlarında görev yapamayacağı tartışmalarına maruz kaldı. Önümüzdeki hafta Cumhur İttifakının Anayasa değişikliği teklifi meclise gelecek bakalım ne yapacaklar. Kim samimi, kim takiyyeci ortaya çıkacak. Kim gerçekten inanç hürriyetinden yana, kim başörtüsüne özgürlükten yana, kim de yasaktan yana, kim de başörtüsü düşmanları ile kolkola meydana çıkacak.’ dedi

ADAYIMIZ BELLİ

Önceki seçimlere Cumhur İttifakı’nın bir bileşeni olarak katıldıklarını adaylarının 2023 seçimlerinde de Recep Tayyip Erdoğan olduğuna vurgu yapan Destici, ‘Hiçbir çıkar hesabı ve siyasi kaygı gütmeden, ülke meselelerinde devletimizin, hükümetimizin yanında olduk. Zaman içinde eleştirilerimiz de oldu, hükümetin kararlarına katılmadığımız durumlar da oldu. Fikirlerimizi, muhataplarına, yine dürüstçe, olabildiğince açık bir şekilde, saygı ve nezaket dairesinde ifade ettik, saygı ve nezaketle mukabele gördük. EYT’lilerin, öğretmenlerimizin, emeklilerimizin, asgari ücretle çalışanların, sağlık çalışanlarının, taşeronların, geçici işçilerin, çiftçimizin, küçük ve orta ölçekli üreticilerimizin, sanayicilerimizin, Meclis’te sesi ve sözcüsü olduk. Ülkemizin Büyük Birlik Partisi’ne ihtiyacı var” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER