banner249

Başkan Zolan istedi Cumhurbaşkanı verdi Pamukkale artık Denizli'nin

Pamukkale Büyükşehir’in Oldu Bir süre önce işletmesi Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne (TÜRSAB) devredilen Beyaz Cennet Pamukkale yeniden Denizli’nin oldu.

Başkan Zolan istedi Cumhurbaşkanı verdi  Pamukkale artık Denizli'nin
banner240

Bir süre önce işletmesi Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne (TÜRSAB) devredilen Beyaz Cennet Pamukkale yeniden Denizli’nin oldu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaretinde dile getirdiği talebi kabul edildi ve Pamukkale’nin işletmesini Denizli Büyükşehir Belediyesi aldı.

Büyükşehir statüsüne geçilmesiyle birlikte İl Özel İdaresi’nin kapanması sonucu önemli turizm merkezi Pamukkale’nin işletmesi Ocak 2014’te Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne (TÜRSAB) devredilmişti. 1 milyon 700 bini aşan turist girişinden elde edilen gelirin yarısıyla işletmelerden kârı olan yıllık ortama 18 milyon lira da Denizli’den çıkmış oldu. 


O dönem büyük tepki çeken bu devrin ardından Pamukkale’nin tekrar Denizli’nin olması için birçok girişimde bulunuldu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın geçen ay Külliye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaretinde konu tekrar gündeme geldi. Zolan’ın “Pamukkale’yi Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak biz işletelim” talebi sonuç verdi. Erdoğan’ın konuya olumlu yaklaşıp, Zolan’ın isteği doğrultusunda prosedürün tamamlanması için ilgili yerlere talimat verdiği öğrenildi.

 Şimdi ise Pamukkale’nın TÜRSAB’dan alınarak Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi bekleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın bugün hafta sonu yapılacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gelişi ile ilgili saat 14:00’da düzenlemesi beklenen basın toplantısında Pamukkale’nin Denizli’ye verilmesi konusunun ayrıntılarını da açıklaması bekleniyor.

Kaynak: denizlipost.com

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER