banner249

AK Parti, milletvekili adaylarını tanıttı.

AK Parti, 1 Kasım seçimleri için seçim startını bugün Ankara Arena'daki "aday tanıtım toplantısı" ile verdi. Aday tanıtım töreninde konuşan Davutoğlu, şunları söyledi:

AK Parti, milletvekili adaylarını tanıttı.
banner240

''Değerli dava arkadaşlarım, muhterem aday arkadaşlarım hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Haydi bismillah diyorum. Milletleri zor zamanlarda o zor zamanların içinden çıkaran öncü kadrolar yüceltir. Zor zamanlarda söyleyecek sözü olan, yürüyecek yolu olan kadrolar milletin önündeki engelleri aşar ve tarihi yürüyüşte onlara yeni hamle imkanları sunar. İşte AK Açıklama: //img3.mynet.com/1x1/grey.gifParti milletin bağrından çıkan böylesi bir kadronun başlattığı tarihi bir hareketin adıdır.

Kurucu liderimiz genel başkanımız, şimdi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoağan’ın öncülüğüyle başlayan bu hareket mutlak suretle hedefine ulaşacaktır. Dün sayın Cumhurbaşkanımızla milyonlara hitap ederken vurguladığımız gibi, bu kutlu yürüyüş nesilden nesile her adımda daha da güçlenerek devam edecek. İlk günkü aşkla son nefese kadar yürüyeceğiz. Allah aşkımızı daim, sözümüzü etkili, ulaşacak menzilimizi yakın kılsın.

 Son 4 dönemin aday tanıtım toplantılarına baktığımızda aslında davamızın köşe taşlarını ortaya çıkartabiliriz. 2002’de açıklandıktan sonra bu hareketin kurucu genel başkanı yasaklandığı zaman tanıtım toplantısı yapılamamıştı. Ama o kadrolar 28 Şubat’ın zulümlerini arkasında bırakarak Türkiye’ye özgürlük hamlelerinin önünü açmak için yola çıktı. Ekonomik krizin o dehlizlerinden ülkeyi çıkaran bu kadro bir araya geldiği zaman daha bir çoğu birbirini tanımıyordu. Şimdi nice başarılı bakanlar, başbakanlar ve cumhurbaşkanları çıktı. Ne bereketli bir hareket ki ilk aday listelerinin içinden nice devlet adamlarına öncülük etti.

BİZİ DURDURAMADILAR

2007 seçimlerine giderken listeler açıklandıktan sonra, 13 Haziran 2007’de aday tanıtım toplantısı yapıldığında adaylarımızın arkasında 27 Nisan e-muhtırası vardı. Baskıyla AK Parti’nin içinden cumhurbaşkanı çıkartmayacağız diyen karanlık odaklara karşı, o toplantıya katılan adaylar Temmuz seçimlerine yürüdü ve gerideki e-muhtırayı bütün anti demokratik çevrelerin tuzaklarını yerle bir ederek büyük bir zafere imza attı.

 O kadroları Açıklama: //img3.mynet.com/1x1/grey.gifda saygıyla selamlıyorum. 7 Haziran 2011 seçimlerine giderken, 18 Nisan 2011’de yine burada toplantı yapıldığında geride parti kapatma davasından başarıyla vakur bir şekilde çıkmış AK Parti kadroları vardı. Hiçbir aşamada bizi durduramadılar. Ne 2002’de genel başkanımızı yasaklarken durdurabildiler, ne e-muhtırayla durdurabildiler, ne parti kapatma davasıyla durdurabildiler. Ne de 2015’e giderken arkamızda kalan Gezi provokasyonları, 17-25 Aralık provokasyonlarıyla durdurabildiler. Şimdi yeni bir seçime onurla yürürken demokrasiyi egemen kılmaya var mıyız?

AK PARTİ OLMADAN SİYASETE ŞEKİL VERİLEMEZ

Ben burada 7 Haziran seçimleriyle TBMM’de görev yapmış olan bütün arkadaşlarımı 258 milletvekilimizi saygıyla bir kez daha anıyorum. Her birine teşekkür ediyorum. 258 milletvekili almış olmamıza rağmen, tek başımıza iktidar olamamamızın sonucunda Türkiye’nin bir kaosa, krize yöneleceğini düşünenler şunu gördüler ki, Türkiye’de siyasetin mayası, omurgası AK Parti’dir. AK Parti olmadan siyasete şekil de dizayn da verilemez.

AK PARTİ MEYDANA ÇIKTI MI BİR TEK FİRE VERMEZ

Üç ay içinde bir çok engelle karşılaştık. 8 Haziran sabahından itibaren blok tartışması başlatıldı. Dediler ki AK Parti karşıtı blok Meclis’te çoğunluğu ele geçirdi, AK Parti’nin iktidar yılları bitti… İşte bu bloklara karşı 258 yiğit adam dimdik durdu ve bütün blokları çökertecek güçlü bir iradeyi Meclis’e yansıttı. 258 arkadaşımı tek tek tebrik ediyorum. Onların iradesiyle TBMM Başkanlık seçimlerinde bütün partiler fire verirken, AK Parti hiçbir pazarlığa girmedi ve 258 vekil bir tek fire vermeden, 258 oyla değerli başkan adayımız İsmet Yılmaz’ı destekledi. İşte AK Parti farkı bu. AK Parti meydana çıktı mı bir tek fire vermez.

O GÜN HERKES HESAP İÇİNDEYDİ

O gün herkes hesap içerisindeydi. Onlar AK Parti’yi tanımamışlar. AK Parti erdemliler hareketidir ve hiçbir gizli pazarlığın esiri de olmamıştır, iradesini de teslim etmemiştir. Yine bu bloklaşma tartışmalarından sonra 20 Temmuz’da Suruç’ta DEAŞ’ın başlattığı terör eyleminden sonra, bölücü Terör örgütü ve DHKP-C de harekete geçti.

HUZUR VE DEMOKRASİ OPERASYONLARI KAMU DÜZENİNİ İHDAS EDENE KADAR DEVAM EDECEK

Birileri Türkiye’de karanlık tuzaklar içinde puslu havayla beslenerek sırtlarını teröre verdikleri iddiasında bulundular. HDP zihniyetine karşı, onları destekleyenlere karşı 23 Temmuz’da başlattığımız huzur ve demokrasi operasyonları, kamu düzenini ihdas edene kadar sonuna kadar devam edecektir. Bir kez daha sesleniyorum, bu vatanın birliği ve beraberliği, milletimizin huzuru, demokrasimizin mutlak anlamda hakim kılınması için inşallah başlattığımız huzur ve demokrasi operasyonu başarıya ulaşana kadar, sonuna kadar devam edecektir.

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER