banner249

“24 milyon 783 bin lira nerede?”

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Büyükşehir Belediyesi’ne Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde dilekçe verdi, Büyükşehir’in banka hesaplarını ve faiz giderlerini sordu.

“24 milyon 783 bin lira nerede?”
banner240

Yazmalı Efe Basmacı, Büyükşehir’in 2014 yılında yaptığı sermaye artırımının muhasebeleşmediğinin  görüldüğünü de belirttiği dilekçesinde “Sermaye artışı ne kadardır, hangi tarihte sermaye artırma karara bağlanmıştır.” dedi.

CHP Milletvekili Melike Basmacı, 2014 Ocak-Mart döneminde bilançoda görülen 24 milyon 783 bin liranın, Nisan-Aralık ayı döneminde görünmediğini söyledi. Basmacı, dilekçesinde, “Bu tutar ödenmiş midir, yoksa 400 no.lu uzun vadeli krediler hesabına virman mı yapılmıştır ? Ödendi ise hangi bankanın ve ya bankaların kredisi kapatılmıştır?” şeklinde soru yönelterek, yazılı olarak cevap istedi.

Yazmalı Efe Melike Basmacı’nın Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde sorup, cevabını istediği soruları şöyle:

“T.C.Sayıştay Başkanlığı’ndan alınan Denizli Büyükşehir Belediyesi 2014 Yılı Sayıştay Denetim Raporuna göre;

1- 2014 Yılında sermaye artışına gidildiği ancak sermaye artırım kararlarının muhasebeleşmediği tespit edilmiştir. Bu durum ilgili raporda Genel Yönetim Muhasebe Yönetmeliği’nin 9/(d) maddesinde yer alan varlıkların bilanço tarihindeki gerçeğe uygun değerleriyle gösterilmediğini anlatmaktadır. Buna göre 2014 Yılında sermaye artışına konu olan rakam ne kadardır? Sermaye artışı hangi tarihte karara bağlanmıştır.

2- 2014 Yılı Ocak-Mart dönemindeki bilançoda 300 nolu kısa vadeli krediler hesabında 24.783.917,15 TL Bakiye görülürken, 2014 yılı Nisan-Aralık döneminde bu tutar görülmemektedir. Bu tutar ödenmiş midir, yoksa 400 nolu uzun vadeli krediler hesabına virman mı yapılmıştır ? Ödendi ise hangi bankanın ve ya bankaların kredisi kapatılmıştır?”

Yukarıdaki soruların 2014 yılı detay mizan eklenerek tablo halinde tarafımıza sunulması.

4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu hükümlerince yasal süresi içerisinde yazılı olarak gönderilmesini talep ederim.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER