SENİ UNUTMAYACAĞIZ SONGÜL KOMUTAN

Merhaba dostlarım inşallah bundan sonra birlikte bu sitede birlikte olacağız. Size samimi, şeffaf, dürüst olacağıma bu ilkyazımda söz veriyorum.Yazılarımda ağdalı Türkçe konuşmayacağım. Yüreğimden geçeni sizle paylaşacağım.

Songül dersem aklınıza bir şey geliyor mu? Peki Songül YAKUT dersem? Hafızanız da birşeyler kıpırdamaya başladımı? Durun Deniz dersem Deniz SEKİ dersem. Eminim birçoğunuz bu şarkıcı olan kadın değil mi? Hani uyuşturucudan tutuklanan 2.5 yıl hapiste kalan tahliye olan  kadın. Bazılarınızın ses sanatçısı diye itiraz edişlerinizi hatta bazılarınızın da meşhur şarkılarının müzik tınılarının hafızanızda gezindiğini hissediyorum. Tekrar sorsam Songül YAKUT kim? Yok mu  bir şey?

Yarbay Songül Yakut'tu. 41 yaşında şehit düşen Yakut, Türkiye tarihinde bir ilçeye jandarma komutan olarak atanan ilk kadın subaydı. Songül Yakut, 1976'da Malatya'da dünyaya geldi.Malatya, Yeşilyurt'ta doğan ve 5 kardeşin en küçüğü olan Yakut 8 yaşında babasını kaybetti.

Eğitim hayatını Malatya'da tamamladıktan sonra Kara Harp Okulu'nun jandarma sınıfından 1997 yılında Teğmen rütbesiyle mezun oldu Ülkemizin ilk kadın ilçe jandarma komutanı olarak bilinen Songül Yakut FETÖ kumpasıyla binbaşı rütbesindeyken çok sevdiği mesleğinden uzaklaştırıldı...Balyoz Davası sürecinde görevinden uzaklaştırıldığı ve suçsuz olduğu kanıtlanınca yeniden göreve dönen Yarbay Songül YAKUT.

 Yakut aynı zamanda aile içi şiddete karşı mücadelesiyle tanınıyordu. Görev yaptığı bölgelerde köy gezilerine çıkarak bölge kadınlarının sorunlarına çözüm arıyordu.

Şehit Jandarma Yarbay Songül Yakut, son olarak Şırnak'taki 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında Harekat Merkez Amiri olarak görev yapıyordu.

Ne acımasız bir ülke de yaşıyoruz değil mi? Deniz SEKİ deyince herkesin hatırladığı Songül YAKUT dediğimizde yakınları ve meslektaşlarının haricinde şehit oluşunun üzerinden daha birkaç gün geçmeye başladığı halde herkesin unuttuğu veya unutmaya başladığı bir ülke.

Bu büyük ülkem Yarbay Songül YAKUT ve onun gibi binlerce isimsiz şehitler sayesinde yaşayacaktır.Ruhunuz şad olsun şehitlerim.Vatan size minnettardır. Biz sizi unutsakda siz en büyük makamdasınız.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Funda Göktürk
Funda Göktürk - 7 yıl Önce

Hoş geldiniz Albayım. Ne güzel yazmışsınız.. Bundan sonra yazılarınızı dört gözle bekleyeceğim..

KANKA
KANKA - 7 yıl Önce

Duygularımızı ifade etmişsiniz yazılarınızın devamını merakla bekliyorum.