SEN NE YAPTIN BAŞKAN!

Korona Virüsü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi can kayıplarına neden oldu. Hastalığın önlenmesi konusunda ülke genelinde kademeli olarak atılan adımlar sayesinde virüs, kontrollü bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Bu süreçte insanların sosyal ve ekonomik alanda yaşadığı sorunlara karşılık hükumet, açıkladığı ekonomik paketlerle bu zorluğu minimize etmeye çalıştı.

Şüphesiz hükumetin aldığı bir takım önlemlerin yanında yerel yönetimlerin yapacağı çalışmalar da bir o kadar önemliydi. Çünkü vatandaşla birebir temas etmenin en kolay yolu belediye ile halk arasında kurulan o köprüydü.

Pamukkale Belediyesi, ülke genelinde Korona Virüse karşı yapılan mücadeleye yerel yönetim olarak inanılmaz bir destek verdi. Genç ve dinamik bir başkanı vardı ve yaptıklarıyla da ondan ancak bu beklenirdi.

Başkan Avni Örki,

Daha ilk günden belediyenin tüm birimlerine seferberlik ilan ederek tüm kadrolarını teyakkuz halinde tuttu. Deneyimli bir siyasetçiydi ve ülkenin koronayla mücadelesine paralel olarak hareket ediyordu. Yani ilk günden bu yana…

Denizli’de Koronayla mücadelesinde öyle şeyler yaptı ki, bazı kararları ve öngörüleriyle ne kadar güzel işler çıkardığına şahit olduk.

Daha virüsün Türkiye’de konuşulduğu ilk günlerde Örki Başkan bakın neler yaptı,

Virüsün daha Türkiye ile ilk tanıştığı günlerde, belediyenin sağlık işleri birimi, günlerce sabaha kadar tüm sokak ve caddeleri dezenfekte ederek temiz tuttu.

Vatandaşların özel araçlarını, sürekli temas halinde oldukları okul, kamu binaları, PTT ve banka şubelerini, camileri, kapalı pazaryerlerinin tamamını ücretsiz olarak dezenfekte etti.

Zabıta birimlerini başta kolonya ve dezenfekte ürünleri olmak üzere fahiş fiyata satan işyerlerine karşı denetime tabi tuttu.  

Belediye’ye ait işyerlerinin kiralarını, işyerleri açılana kadar almayacağını bildirdi.  

Pazaryerlerinde 65 yaş üstü vatandaşların Pazar alışverişlerini belediye personeli yaparak poşetlerini evlerine kadar taşıdı.

Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri de şüphesiz benim için evlere yapılan kitap servisi oldu. Vatandaşların tüm kitap okuma ihtiyaçlarına anında cevap verdi. Bana göre müthiş bir incelikti.

Çocuklara uzaktan eğitim için gerekli malzemeleri temin ederek evlere ulaştırdı. Çocuklar aldıkları oyun hamuru ve el işi kağıtlarıyla el becerilerini geliştirdi.

Her pazaryerinin önüne ateş ölçer termal kameraları koyarak risk gurubu içerisinde olanların pazaryerine girişini engelledi. Girişlere Dezenfekte ürünleri bırakıldı.

Kurduğu çağrı merkeziyle 65 yaş üstü vatandaşların tüm ihtiyaçlarını evlerine kadar ulaştırdı.

Pazaryerine giren her vatandaşa ve pazaryeri çalışanlarına ücretsiz maske dağıttı.

Evde kalan çocuklar için öykü, resim ve karikatür yarışması düzenleyerek evde sıkılan çocuklara bir şeylerle meşgul olmasını sağladı.

Bu hizmetlerden sadece merkezdeki mahalleler değil Denizli’nin en ücra noktasındaki vatandaşlar da faydalandı. Bunlardan biri de Akköy’de yaşayan Aleyna oldu. Başkan Örki, Aleyna’nın ihtiyacı olan kitaplarını evine göndererek gönülleri kazandı.

Sonrasında hizmet silsilesi devam etti. Hükumetin bedava maske dağıtımı kararı öncesinde 200 bin adet maskeyi belediye çoktan dağıtmıştı bile.

Sokağa çıkma yasağı sonrasında Denizli genelinde yaşanan aksilikleri minimize etmek için çağrı merkezinin başından bizzat durarak tüm çalışmaları koordine etti.

İki gün boyunca günde üç öğün ekmek dağıtarak vatandaşların temel ihtiyaçlarını birbir karşıladı.

Bu zorlu günlerde sadece insana değil yaşayan her canlıya dokundu. Bölgedeki tüm barınak ve sokak hayvanlarına mamalarını ulaştırdı.

Başkan Örki, tüm ekibiyle birlikte süreci inanılmaz bir gayretle yönetti ve yönetmeye de devam ediyor. Başta şahsı olmak üzere bu gayretlerinden dolayı tüm belediye personeline bölge halkının bir bireyi olarak teşekkür ediyorum.

Ülkemizin ve dünyanın zor bir sınavdan geçtiği şu günlerde yetkili birimlerin evde kal önerilerini değerli buluyor ve destekliyorum. Bu süreçte lütfen herkes üzerine düşeni yapsın.

Saygılarımla…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Meral kilvan6
Meral kilvan6 - 4 yıl Önce

Allah başkanımizdan razı olsun hiçbir şekilde mağdur etmedi bizleri

Yukse ozturk
Yukse ozturk - 4 yıl Önce

Baskanimdan Allah razi olsun herzaman her yerde yanindayiz destegimiz sonsuz