ŞATÖ DE FETÖ

İnsan olmak zor zanaat. Önce vitamin olacaksın. Artık portakalda mı, elmada mı, avokododa mı belli değil. 

Sonra birinin seni hücrelerine katmasını bekleyeceksin. Sonra bir ana rahmi bulacaksın. Binlerce spermin arasından yarışı kazanıp embriyo aşamasına geçeceksin. Aylarca karanlık bir ortamda gelişimini tamamlayacaksın. Anne karnından çıkacaksın ve dünyaya hoş geldin diyecekler. Farklı bir gezegenden dünyaya gelmiş gibi karşılandığın bu ortamda kendini anlatamadan garip ritüellere konu olacaksın.

Kendini tarif etmeye, duygularını yorumlamaya, hissettiklerini hayata aktarmaya başladığın zamanlarda kaygıların başlayacak. LYS, ÖSS, YGS, LES, KPSS, O GS, Bu GS derken düğün salonunda haydi eller havaya. Ekonomik özgürlüğü kazanmak, hayat felsefeni yaşamak, yaşamak istediklerini yaşamak, yaşadıklarınla yaşamak istediklerin arasındaki kaosta depresyonu idare etmek dertlerin olacak. Tam bu arada düğün salonunda dans ettiğin bayan gecenin bir yarısı çocuğun bezinin bittiğini söyleyecek. 

Biten çocuk bezimi yoksa içindeki arzular mı idrak etmeye çalışırken yaşadığın ülkeyle çarpışacaksın. Ortadoğu ülkelerinden birinde isen kapitalizmin demokrasi ve özgürlük süsü verdiği emperyalist bombaları her an yakınlarda bir yerde patlayacak korkusu ile yaşayacaksın. Çocuğunun geleceğinden, hayatından hatta yarınından korkacaksın. Avrupa’da, Afrika’da, Asya’da her nerede isen oranın kaygılarını iliklerine kadar yaşayacaksın. Türkiye’de isen durum biraz daha farklı tabi. Türkiye’de monoton yaşama şansın yok. Eğlenceli bir ülke istersen Türkiye zirvededir. Türkiye’de insan olmak ayrıcalıktır. Bunun kinaye olarak algılamayın lütfen.

 Mesela bir restoranda sipariş verecek olsak garson gelir. Namı diyar CMYLMZ edası ile -Ne vereyim abi me? -Güzel bir kaos alalım ne önerirsiniz? -Bak abi sana Kuzey Paktı kaosu yaptırayım, üzerine biraz Ortadoğu bataklığından sos ilave edeyim midene girdimi bütün organların isyan halayına başlasın ne dersin abi? -Tamam nasıl olsa su akar yolunu bulur. İşletmenizde WC mevcut mu? -Her türlü hazımsızlığınızı giderecek bir WC yaptık. Mesela midenizin farklı bölgelerinde bombalar patlasın hemen WC deki ekranda yarışma programları başlar. 

Siz programa dalmışken en son sifonu çekerken bulursunuz kendinizi o kadar rahattır. -İçecek olarak ne önerirsiniz? -Abi sana 40 yıldır mahzende beklettiğimiz ŞATÖ DE FETÖ vereyim beynine format niyetine. -Çok özel bir içecek galiba. -Bak sana yapılışını anlatayım ne kadar özel olduğunu anla. Önce CIA tohumları alınır birkaç tarlaya ekilir. 

Yedi düvelden envai türde hainler, ahmaklar toplanır ama bunlar ilk başta ufo görmüş masum köylülerden seçilir. Daha sonra masum köylünün ahmaklaşma evresinde himmet ve burs ateşi devreye girer. 

Farklı iktidar, gizli teşkilat ve koalisyon ortamlarında bekletilir. Kadrolaşma, sızma, ele geçirme ve şantaj gücü evreleri sonrasında ŞATÖ DE FETÖ nün sertleşme dönemi başlar. Bu dönemde ahmak ayırma dönemidir. Tahmini 40 yıllık bu süreç sonrasında sizin masanıza gelir. Hazmı biraz zor ve sancılıdır ama en keyifli kısmı sifonu çekmektir.

-Hımmm evet alayım SATÖ DE FETÖ den de alayım. 

-Tatlı olarak ne arzu edersiniz? 
Tatlı kısmı bir sonraki yazıya kalsın. Esen kalın.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.