SAKİNLEŞEN PİYASALAR

Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde geçen hafta beklentim doğrultusunda olumlu bir hafta geçirdik. Zaman zaman satışlar yaşansa da o anlarda piyasadan bir para çıkışı olmadığı görünüyor. Geçen hafta belirttiğim 75000-78500 aralığında hareket eden piyasaların beklediği en önemli gelişme kredi derecelendirme şirketi Moody’s Türkiye değerlendirmesi idi. Cuma gecesi beklenen oldu ve Moody’s pas geçerek notumuzu teyit etti. 

Şirket 15 temmuz sonrası 30 ile 90 günlük bir süre isteyerek darbenin orta vadeli etkilerini Türkiye’nin politika yapıcı kurumlarını ve iş ortamını, olası şokları absorbe edecek dış tamponları, Türkiye’nin yüksek derecede bağlı olduğu zarar görmüş yatırımcı beklentisi ve büyüme beklentileri ile değerlendireceğini söylemişti. 30 ile 90 gün arasında gelecek olası bir yeni değerlendirmede ve 19 ağustos Fitch değerlendirmesinde de bir indirim beklemiyorum. 

8 ağustos haftası piyasaların yakından takip edeceği gelişmelere kısaca bakalım. Sanayi üretim ve cari açık rakamları açıklanacak. Bu rakamlar ekonominin dinamikleri açısından dikkatle izlenen rakamlardır. Bir diğer gelişme Erdoğan ve Putin’in Salı günü yapacağı görüşme olacak. Rus uçağının düşürülmesiyle bozulan ikili ilişkilerde özellikle turizm, inşaat ve gıda sektörü çok olumsuz etkilendi. İlk altı ayda gelen turist sayısı geçen yıla göre %87.4 azaldı. Bunların yanında bir diğer beklenti, uzunca zamandır bahsettiğim ve halen açıklanmaya devam eden şirket bilançoları. 

Olumlu gelen bilançolar endekste etkili olmaya devam edecektir. Gelelim endeks tahminime. Bu hafta 75000 üzerinde tutunan endekste 78500 yine önemli direnç olacak. Bu seviyenin hemen geçilmesi zor görünüyor. Dolarda ise 3.00 tl altında 2.98 ve 2.95 yeni desteklerimiz, 3.02 ise direncimiz olacaktır. Bol kazançlı günler dilerim. Twitter: @sadikMazanoglu e-mail: [email protected]

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.