SAKİN HAFTADA 2017’Yİ BEKLİYORUZ

Geçen hafta gelişmekte olan piyasalarda yeni yıl öncesi hafif satıcılı bir seyir gözlemledik. Değerli metaller dışındaki emtia fiyatlarında ve petrolde yükselişler gördük. TCMB geçtiğimiz hafta içinde gerçekleştirdiği toplantıda, beklentilerin aksine, 1 haftalık repo faizini (politika faizi) %8,00’de korudu. TCMB toplantı metninde TL’deki değer kaybının ve artan petrol fiyatlarının enflasyon üzerinde yukarı yönlü risk oluşturduğunu kabul etti.

2016 yılının son haftasına kapalı yurtdışı piyasalarıyla başlıyoruz. %63’ü yabancıların elinde olan piyasamızda haliyle daha sakin bir seyir beklenebilir. Bu hafta paritede önemli veri akışı olmaması ve tatillerin yol açacağı likidite azlığı nedeniyle fazla bir hareket görülmeyebilir. Dolar/TL hafta içinde 3.4891 ve 3.5427 arasında dalgalanarak haftayı 3.5120 seviyesinden kapattı. Hafta içinde TCMB faiz kararı öncesinde 3.50 – 3.51 TL bandında olan kurda Rus Büyükelçi saldırısına ilk tepki olarak 3.54 TL seviyesi üzerine doğru bir hareketlenme gözlensede 3.51’de dengelendiği görülüyor. Hisse piyasalarında ise sakin seyre paralel olarak 76200 ve 75100 destekleri ile 78200 ve 80000 dirençleri takip edilmelidir.

Hem ülkemiz hem de piyasalar açısından son derece kötü haberlerin bol yaşandığı 2016 yılını bitirirken 2017 yılının sağlık, mutluluk ve bol kazanç getirmesi dileklerimle iyi haftalar diliyorum.

ÇEKİNCE: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti SPK tarafından yayımlanan tebliğ çerçevesinde, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak bir sözleşme çerçevesinde sunulur. Burada ulaşılan sonuçlar, tercih edilen hesaplama yöntemi ve veya yorum tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi sağlıklı sonuçlar doğurmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgiler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.