banner249

TEKDEN, Denizli’nin kalbi olacak

denizli’de 2003 yılında kurduğu tekden hastanesi ile sağlık sektörüne yeni bir boyut kazandıran tekden hastaneleri yönetim kurulu başkanı kemal tekden, sağlığa dev bir yatırım daha sunacak. denizli’de

TEKDEN, Denizli’nin kalbi olacak
banner240
Denizli’de 2003 yılında kurduğu Tekden Hastanesi ile sağlık sektörüne yeni bir boyut kazandıran Tekden Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden, sağlığa dev bir yatırım daha sunacak. Denizli’de yapacağı 200 yataklı özel hastanenin, Denizli halkının kalbi olacağını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden, hastanenin 2012 yılının son aylarında tamamlanacağını ve ilk hastasını kabul edeceğini ifade etti.

Sağlık alanındaki açılımları çok olumlu ve yerinde bulduklarını belirten Tekden, açıklamasına şöyle devam etti, “Türkiye;nin önünü açan, özele de destek veren ama farklı hastaneleri birleştiren devlet sektörüne ait hastaneleri birleştiren anlayış ve hastanın istediği hastaneye gidebilmesi tarzında gelişen sağlıkta dönüşüm programı son derece olumlu buluyoruz. Ama sonradan altyapının oturtturulamaması sürekli yönetmeliklerle kurallarla yenilenmesi değişmesi özel hastaneleri ve üniversite devlet hastaneleri yönetimlerini bıktırmıştır. Bu bizi baya yoruyor. Bunun yanı sıra çok fazla sağlık personeli alınıyor devlet sektörüne. Ülkenin tasarruf etmesi gereken bir dönemde bakıyorsunuz sizin çok iyi yetiştirdiğiniz bir yoğun bakım hemşiresi bir dağ köyünde günde üç-beş hastaya iğne yaparak gününü geçiriyor. Yani buda bir kalifiye elaman kaybıdır ve bizim aleyhimize gelişiyor. Piyasada kalifiye elaman özel sektöre bıraktırılmaz gibi bir durum oluşuyor. Biz bütün bunlara rağmen personelimizi çok iyi yetiştiriyoruz ama sürekli bu olunca artık özel sektöre zarar veriyor. İki tane diyelim kulak burun boğaz uzmanı alacam desem alamıyorum. Ben bu kadar aşırı sınırlamada tabi bu kadar büyük bir yatırım yapan özel sektör için olumsuz gelişmedir.”
 
Denizli’de yaklaşık 25 milyon dolarlık yatırım yapma nedeninin Kayseri ile aynı yapıyı taşımasına bağlayan Tekden, “8 yıl önce biz Anadolu’da bir şehir daha tespit edelim diye çalışırken buradaki dostlarımızın da daveti ile Denizli’ye geldik ve Denizli’yi çok sevdik. Biraz Kayseri’nin yapısına uygun bir yapısı var. Denizli gerçekten müteşebbislerin bol olduğu bir şehir bizim için Denizli halkının tutumu yaklaşımı anlayışı tarzı çok uyduğundan dolayı biz Denizli’yi ikinci memleket olarak seçtik ve buraya yerleştik” dedi.

Sağlık Meslek Yüksek Okullarının önemine de değinen Tekden, “Sadece sağlık değil bütün meslek okulları Türkiye;nin önünü açacak. Belki de Türkiye;nin geleceğini kurtarabilecek öneme haiz okullar arasındadır. Bu alanda okullarda eğitimler verilirse bunlar yetiştirilebilir. Bu açıdan meslek liselerinin ve özellikle bizim açımızdan sağlık meslek liselerinin daha fazla açılıp ülkedeki gençlere de iş bulunması açısından çok büyük rahatlama getirilmesi lazım.
Stajyerler sınırlı sağlık müdürlükleri çeşitli branşlarda sınırlamış tabi sınırlanması da normal çünkü bir hastanede yüz tane stajyer olmaz. O yüzden stajyer özel hastaneler bir kısım bölümlerde var bir kısım bölümlerde yok” açıklamasında bulundu.

‘Sağlık sektörünün en büyük riski çok büyük maliyetlerle kuruluyor olmasıdır’ diyen Tekden, “Yani işletme maliyeti de çok yüksek hiç bir desteğinizde yok ve vergiler çok yüksek şimdi hastanız gelmese veya biraz çeşitli sebeplerle sıkıntıya girseniz altından kalkamayacağınız bir yük altına girebilirsiniz Allaha şükür bizim öyle bir derdimiz olmadı şimdiye kadar bundan sonrada olmaz ama bu sağlık sektörü içerisinde bu sıkıntıyı yaşayanda çok hastane var çeşitli sebeplerle ufak başarısızlık gösterdikleri zaman o maliyetin personel çok yüksek maliyetli yani asgari ücretle çalışmıyor hastanelerde personel yüksek maliyetli işte kalifiyeli elaman olduğu için başta doktorlar var hemşireler var sağlık teknisyenleri var bunlar normalin üzerinde maaş alarak çalışıyorlar tabi bunların SSK;sı ve diğer ödemeleri çok yüksek ayrıca stopajlar yüksek vergi dilimleri zaten özel hastanelerin belini büküyor böyle olunca sizde devamlı ayakta durmak zorundasınız devamlı dinamik teyakkuz halinde olmak zorundasınız ki bu giderleri karşılayabilesiniz aksi takdirde bir iki aylık sıkıntı üzerinize büyük bir yük olarak biner altından kalkılamayacak bir konuma getirebilir" dedi.



Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER