banner249

Omega-3 kullanacağım derken civa yemeyin

Kimyager Ömür Çalşimşek, insan vücuduna birçok yararı olan Omega-3’ten yararlanmak için alınan ürünlere dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. 

Omega-3 kullanacağım derken civa yemeyin
banner240


Kimyager Ömür Çalşimşek, insan vücuduna birçok yararı olan Omega-3’ün faydasını görmek için alınan ürünlere dikkat etmek gerektiğini söyledi. Çalşimşek, “Omega-3 bebeklikten yaşlılığa kadar hepimiz için gerekli doymamış yağ asitleridir. Vücut tarafından sentezlenemez ve en önemli kaynağı ise balık yağıdır. Omega-3 içerdiği DHA ve EPA adlı iki bileşen ile sağlık açısından birçok faydayı bünyesinde barındırmaktadır.

Omega-3 yağ asitleri kalp-damar sağlığının korunmasına yardımcı olur. Göz sağlığının korunmasında, kemiklerde kalsiyum toplanmasına destek olarak güçlendirilmesinde, eklemlerde hassasiyet ve sabah sertliğinin azaltılmasında yardımcı olur. Depresyon tedavisinin desteklenmesinde, bunama riskinin azaltılmasında, konsantrasyon sorunlarını gidermede destekleyicidir. Bunlar omega-3 ile ilgili ilk akla gelen etkiler” diye konuştu.


“TRİGLİSERİD FORMUNDAKİ OMEGA-3 TÜKETİLMELİ”
Omega-3’ün faydalarını görmek için alınan ürünlere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Çalşimşek, “Özellikle trigliserid diye nitelendirilen form kullanılmalı. Çünkü yapılan çalışmalar trigliserid formundaki EPA’nın yüzde 48, DHA ise yüzde 36 oranında; etilester formundaki EPA ve DHA’ya göre vücut tarafından daha fazla absorblandığını gösteriyor. Yani vücudun trigliserid formundaki omega-3’ü emilimi çok daha yüksektir. Bu nedenle trigliserid formundaki omega-3 tüketilmeli” dedi.


“OMEGA-3, KURŞUN, CİVA, ARSENİK GİBİ AĞIR METALLERİ İÇERMESİN”
Etil Ester formunun Trigliserit formundan çok daha reaktif olduğunu belirten Çalşimşek, Bununda stabilizasyon problemini beraberinde getirmekte olduğunu dile getirdi. Çalşimşek, “Yapılan bir çalışmada 10 haftalık oksidasyon sonunda etil ester formunun yüzde 33 daha fazla çürümüş (bozulmuş) olduğu görülmüştür. Bu, aldığınız etil ester formundaki ürünün üretiminden 10 hafta sonra yüzde 33 değer kaybedeceği anlamına gelir. Omega-3 alırken dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise kurşun, civa, arsenik, kadminyum adlı ağır metalleri ve sağlık açısından zararlı kimyasalları içermemesidir” açıklamalarında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2017, 17:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER