banner249

“Bilinçsiz ilaç kullanımı savunma sistemini çökertiyor” 

Uzmanlar, hastalık ve gribal enfeksiyonların en yoğun olduğu dönemlerden biri olan kış dönemlerinde hastalıklar kadar bilinçsizce kullanılan ilaçların da sağlık açısından ciddi sıkıntı oluşturduğunu belirttiler. Ege Liva Hastanesi Başhekimi Dr. Erdal Gezer, gereksiz ve bilinçsiz yere tüketilen antibiyotiklerin ciddi sağlık sorununa neden olduğunu belirtti. 

“Bilinçsiz ilaç kullanımı savunma sistemini çökertiyor” 
banner240

Ülke gelerek gereksiz ve bilinçsiz yere tüketim sebebiyle antibiyotik kullanımında Avrupa’da ilk sıralarda yer aldığımızı ve özellikle günümüz çocuklarının aşırı antibiyotik alımı nedeniyle bakterilere karşı dirençlerinin ciddi derecede azaldığını belirten Ege Liva Hastanesi Başhekimi Gezer, “En küçük şeyde antibiyotik kullanılmasını önermiyoruz” dedi.

Antibiyotiklerin bakteriyel enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılan ilaçlar olduğunu belirten Başhekim Gezer, “Vücut yapısının da kendisine göre savunma sistemi var. En küçük bir rahatsızlıkta hekime gitmeden alınan antibiyotikler kişinin vücut yapısının savunma sistemini işlevsiz hale getirebiliyor. Savunma sisteminin halledebileceği bir sıkıntıyı ilaçla halletmek istediğinizde de özellikle çocuklarda bakterilere karşı direnç azalıyor. Ve çocukların vücudu en küçük mikroplarla bile savaşamaz duruma düşüyor. Bu nedenle çok sık ilaç kullanımı yerine sürekli doğal ve dengeli beslenmeyi öneriyoruz. Çocuk yaştan itibaren de sporla yaşamayı kültür edinmeliyiz” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2017, 14:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER