banner249

Ambulans kullanan kadınların sayısı artıyor

yıldırım, sağlık bakanlığı tarafından başlatılan ve 2007 yılında ağırlık verilen proje ile acil tıp teknisyenleri (att) ve paramedik personelinin ileri sürüş teknikleri eğitimleri alarak, ambulans şof

Ambulans kullanan kadınların sayısı artıyor
banner240
Yıldırım, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ve 2007 yılında ağırlık verilen proje ile acil tıp teknisyenleri (ATT) ve paramedik personelinin ileri sürüş teknikleri eğitimleri alarak, ambulans şoförlüğüne başladığını hatırlattı. Kadın şoförlerin sayısının giderek arttığını belirten Yıldırım, şöyle konuştu, ;;Arkadaşlarımız belirli bir eğitim aldılar, rehber eşliğinde şehir turu attılar. Refakatçi sürücülük yaptıktan, belirli bir aşamadan geçtikten sonra kadın şoförlerimiz ambulans sürmeye başladı. Kadın şoförlerimizi biz avantajlı olarak görüyoruz. Çünkü trafik kurallarına daha çok dikkat ediyorlar, emniyet konusunda daha dikkatliler ve daha hassaslar. Denizli;de şu anda 6 kadın ambulans şoförümüz görev yapmaktadır. Şu an eğitimde olan birçok kadın acil tıp teknisyeni sürücümüz mevcut. Kadın şoförler, vakalarda da avantaj sağlıyor. Ekip içinde bütünlük sağlanıyor. Böyle giderse kadın ambulans şoförlerinin sayısı erkeklerden fazla olacak. Ambulans şoförlüğü kadınların rutin mesleği haline gelecek.;;

Ambulans şoförü Çiğdem Akdoğan acil tıp teknisyeni olduğunu, hizmet içi eğitimlerle ileri sürüş teknikleri dersi aldığını belirtti. Akdoğan, ;;Bizi görenler, bakıp kalıyorlarlar. Zorlukları olduğu kadar güzellikleri de var bu işin. Çok tebrik alıyoruz. Bazen 3 kadın çalıştığımız da oluyor. Bazı vatandaşlar, 3 kadın bir arada görünce, ;sizi yalnız mı gönderdiler?; diye hayretler içerisinde kalıyorlar;; diye konuştu.

Vatandaşların kendilerine yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getiren Akdoğan, bazen de trafikte zorluklar yaşadıklarını belirterek, ;;Bazıları ambulansın sireni açıldığında öncelikli olduğunu kabullenmiyor nedense. Hiç kimse ambulansın kendi evine de gidebileceğini düşünmüyor;; dedi.

Ambulans şoförü Gülhan Kes de özellikle trafikte yol verme konusunda büyük sıkıntılar çektiklerini ifade etti. Hem acil tıp teknisyenliği hem de ambulans şoförü olarak görev yapan Kes, ;;Kontrollü olmak lazım. Sonuçta sirenime güvenerek kırmızı ışıkta da geçemiyorum. Mümkün olduğunca trafik kurallarına da uyarak vakayı hastaneye teslim ediyoruz. Ambulanslara sonuçta kadın elinin değdiği belli oluyor, daha temiz, daha düzenli oluyor;; diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER