banner249

;;Askeri İmparator;; ayağa kalkacak

denizli'de bulunan laodikya antik kentinde sürdürülen kazı ve restorasyon çalışmaları kapsamında, kentin ms 3. yüzyılda ''askeri imparatorluk'' görevini yaptığı bilinen 3. gor

;;Askeri İmparator;; ayağa kalkacak
banner240
Denizli;de bulunan Laodikya Antik Kentinde sürdürülen kazı ve restorasyon çalışmaları kapsamında, kentin MS 3. yüzyılda ;;askeri imparatorluk;; görevini yaptığı bilinen 3. Gordionus;un, tek tanrılı inanışa geçilmesiyle birlikte sonraki yıllarda parçalanarak başka yapılarda kullanıldığı tespit edilen heykeli, restore edilerek ayağa kaldırılacak.

Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Laodikya;daki 2001 sezonu kazı ve restorasyon çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirtti. Antik kentte 2005 yılında yıl yapılan çalışmalar sırasında ;;Tapınak A;; olarak adlandırdıkları yerde, tek tanrılı inanca geçilmesiyle birlikte parçalanarak sonraki yıllarda inşa edilen bir yapının duvarında kullanılmış bir heykel kaidesi ile ayak parçalarının bulunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Şimşek, geçen yıl yaptıkları çalışmalarda da yağmur suları için kullanılan kanal içerisinde, Milattan Sonra 238-240 yılları arasında kentin ;;askeri imparatorluğunu;; yapmış olan 3. Gordionus;a ait heykel başı bulduklarına işaret etti.

Prof. Dr. Şimşek, her iki buluntunun aynı heykele ait olduğun tespit ettiklerini ve bunun ;;askeri imparatorların;; çok kısa yönetimde bulundukları için heykellerine daha nadir rastlanması nedeniyle önemli değer taşıdığını ifade etti. Heykelin restore edilerek yeniden ayağa kaldırmayı planladıklarını belirten Prof. Dr. Şimşek, ;;Artık yapacağımız restorasyon çalışmalarıyla imparatoru bir bütün haline getirebileceğiz;; dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER