SADECE DELİLER ÖZGÜRDÜR

Hayatımda, yaparken kendimi özgür hissettiğim çok az eylem vardır. Uzun süre yamaç paraşütü sporu yaptım. 

Tarif edemeyeceğim oranda huzur bulurdum, kendimi özgür hissederdim uçarken. Gökyüzündeki yalnızlığım dünyada tek başıma yaşıyormuşum hissi verirdi bana. Şimdilerde bu spora çok fazla zaman ayıramıyorum lakin en az uçmak kadar huzur verir bana yazmak. Kendimi bildim bileli yazarım. 

Yazmak serazattır bende yani ruhu özgür bırakmaktır. Özgürlük insanlık tarihi boyunca tartışılmıştır. Anlamlar yüklenmiştir. Özgürlük savaşçıları, özgürlük tutsakları, özgür vatan, özgür halk, özgür düşünce, özgür irade gibi anlamlar yüklenmiştir. Özgürlük her bireyin kendi kafasında şekillendirdiği bir kavramdır. Etimolojik anlamının bir önemi yoktur. 

Kişi bu kavramı kendi anlamlandırır. En özgür olan kişiler delilerdir. Tabuları yoktur. Kurallardan, kanunlardan muaftır. Uluorta bir yere tuvaletlerini yapsalar “delidir, ne yapsa yeridir” denir. Yaptıklarının toplumdaki karşılığı onlar için bir anlam ifade etmez. Herkes özgür olmak ister ancak kimse deli olmak istemez. Yazarken biraz deli olabilirim. 

Daha önce yine bu köşede yazarken yazdıklarımı okuyanlar bilir. Birilerinin beğenmesi, alkışlaması için yazmam. Kendime ait doğruların gölgesinde, sentezlerim, fikirlerim, düşüncelerim ne ise onu yazarım. Okuyucu psikolojisi, tepkiler, algılamalar, toplumsal değerler, ideolojiler, idealler… Bir basamak üstte ekonomik kaygılarla yazanların beslendiği noktalar… Kendi doğrularının güdümünde yazmadığın sürece kelimelere esir olursun. Mevcut hayatımızda sistem bizi köleleştirmişken birde kelimelere esarete hiç niyetim yok. 

Olabildiğince çıplak, sansürsüz, hür ve özgür irade ile yüksek sesle düşünme eylemini icra edeceğim. Yazdıklarım kimin ruhuna dokunur, kimin hayatında nasıl bir anlam bulur bilemem. Her gün farklı bir psikoloji ile başlarız güne. Gün heybesinde bize ne sunmuş ise, hangi kaderlere teğet geçmişsek, hangi kederler, mutluluklar kaderimizin orta yerinde yer bulmuşsa onunla biter gün. Yazımı kim hangi psikoloji ile okursa ona göre anlam yükler. 

Kimileri için anlamlı, kimileri için çöpe atacak değeri dahi olmayan, kimileri için her şey, kimileri için hiçbir şey… Bazen birilerinin kafasına vuracağım kesin. Türk usulü tamir yöntemini kullanacağım. Küçükken babalarımızın yayını giden televizyona suni teneffüs ya da kalp masajı edası ile vurması gibi art niyetsiz arada bir dokunacağım bir şeylere. 

Gücenmek yok. Uzun bir aradan sonra yeniden buralardayım. Yüreğimde ne varsa onunla… Sürçü lisan edersem affola. Yüreğinizdeki aşka, yüreğinize aşkı koyana ve aşka en fazla layık olana emanet olun…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.