RÜZGARA GÖRE

Geçen haftanın hatta tüm yılın en önemli gelişmesi FED kararı idi. Gelen kararda beklendiği gibi 25 puanlık artış olmasına rağmen 2017’de 3 artırım kararı gelişmekte olan ülkelerde sert hareketlere neden oldu. Ancak bu dönemde yurt içi piyasaların pozitif ayrıştığını ve kararı daha sakin karşıladığını söyleyebiliriz. Bu dönemde 3.45-3.55 aralığında dalgalanan kur, doların uluslararası piyasada güç kazanmasına ve faizlerdeki yükselişe rağmen güçlü duran bir hisse piyasası gördük. BIST 100 endeksi 75bin civarından başladığı haftayı, 77,500 civarından tamamladı. Endeksteki güçlü görünümde Avrupa Konseyi’nden Türkiye’ye yönelik olumsuz bir açıklamanın çıkmamasıda etkili idi. Ama salı günkü TCMB faiz toplantı öncesinde ve sonrasında yine sert hareketler görülebilir.

Ekonominin siyasetten ayrılamayacağı bu dönemde TBMM'nin bu haftaki en önemli gündemi, başkanlık sistemi ile ilgili anayasa değişikliği teklifi olurken, bu çerçevede teklif Anayasa Komisyonu'nda ele alınmaya başlanacak. Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan reel sektör paketinde yer alan ve KOBİ'lerin krediye erişim imkanının artırılmasından yatırım ve istihdamı destekleyen düzenlemelerin de yer aldığı yasa tasarısı Cuma akşam saatlerinde TBMM'ye sevk edildi.

Yıl sonlarında bilanço düzeltimi yapan şirketlerin etkisi ile yukarı fiyatlamaların görülebileceği dönemdeyiz. Bu ortamda 78000 geçilebilirse 80000 seviyesini zorlayan bir piyasa olabilir. Ancak rüzgara göre dalgalanacağımızı unutmayın.

Bol kazançlı haftalar.

ÇEKİNCE

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti SPK tarafından yayımlanan tebliğ çerçevesinde, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak bir sözleşme çerçevesinde sunulur. Burada ulaşılan sonuçlar, tercih edilen hesaplama yöntemi ve veya yorum tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi sağlıklı sonuçlar doğurmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgiler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.