banner249

Yusuf Garip’ten Denizli için Dev Türk Tarih Müzesi Ve Parkı Önerisi

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Yusuf Garip, Cumhuriyetin 100. Yılına özel olarak Denizli’de, şanlı Türk tarihinin ve bilincinin gelecek nesillere aktarılması, her daim zihinlerde canlı tutulması amacıyla ‘Orhun’dan Günümüze Türk ve Denizli Tarih Parkı Müzesi’nin yapılmasını önerdi. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı oturumunda önerisini dile getiren Garip, “Böylesi bir projenin hayata geçmesiyle Denizli Türk tarihine ev sahipliği yapacak. Geleceğimiz çocuklarımız, gençlerimiz, halkımız müze ve parkta atalarıyla iç içe olacak, tarih bilinci artacak, muazzam Türk tarihini solumanın büyük hazzı yaşanacak” dedi.

Yusuf Garip’ten Denizli için Dev Türk Tarih Müzesi Ve Parkı Önerisi
banner240

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. 2020 yılı faaliyet raporunun ele alındığı bölümde söz alan MHP Grup Başkanvekili Yusuf Garip, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılına özel olarak Denizli’de yapılmasını ön gördüğü projeyi Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Meclis üyeleriyle paylaştı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Geçmişini bilmeyen, geleceğine yön veremez’ sözünü hatırlatan Garip, şanlı Türk tarihinin tüm evrelerini, dünya tarihine bilimle, sanatla, siyasetle, düşünceleriyle iz bırakmış Türk isimleri ve Denizli tarihinin tüm detaylarını içine alacak park ve müze kompleksinin Denizli’de yapımını önerdi.

“ŞANLI TÜRK TARİHİNİ DENİZLİ AĞIRLAYACAK”

‘Orhun’dan Günümüze Türk ve Denizli Tarih Parkı Müzesi’nin Denizli’ye ülkeye ve geleceğimize çok önemli katkılarını olacağını belirten Yusuf Garip, “Eğitim, kültür, bilim ve tarih alanındaki bilincin gelecek nesillere aktarılması hepimizin sorumluluğudur. Türk tarihi bizim geleceğimizin aynasıdır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılına özel olarak Türk tarihini, Denizli tarihini park ve müze kompleksi içinde geleceğimiz olan çocuklarımıza, gençlerimize aktarmak, halkımızın böylesi bir atmosferi solumasını sağlamak, ‘En büyük görevlerimizden birisidir’ diye düşünüyorum. Bu kompleks; Türklerin tarih sahnesine çıktıkları ilk çağlardan itibaren tarihe damga vuran Türk Devlet adamları başta olmak üzere, Göktürk devletinden tarihte bilenen 16 Büyük Türk Devletine, İslamiyet Dönemi önemli Türk Büyüklerine, Selçukludan Osmanlıya, Osmanlı’dan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna kadar milli mücadelede emek veren, tarihe adını yazdıran büyüklerimize, Denizlimizin tüm tarihi evrelerine, Atatürk dönemi ve Cumhuriyet sonrası yakın tarihimize iz bırakan önemli devlet adamlarına, bilim, sanat, tarihçi, düşünür ve alanında iz bırakan önemli şahsiyetlerin, tarihteki hizmetlerini ve bıraktıkları eserlere kadar bir yelpazeyi içerebilir. Böyle bir eserin şehrimizde yapılmasıyla; Metehan’dan Bilge Kağan'a, Türklerin tarih sahnesinde ilk yazılı eseri Orhun yazıtları başta olmak üzere, 16 Büyük Türk Devleti kurucusu Denizlimizde ihtişamlarıyla zihinleri dolduracaktır. Büyük Türk bilim insanlarından Farabi, Biruni, İbni Sina, El Ceziri, İbn Haldun, Ali Kuşçu gibi daha birçok ismin yaptıkları çalışmaların burada yer alması, ilim ve bilim yolundaki gençlerimize muhakkak yol gösterici, ışık olacaklar. Ben Denizli’nin böylesi bir güzelliğe sahip olması gerektiğine tüm kalbimle inanıyorum” diye konuştu.

DENİZLİ TARİHİYLE BURADA YAŞAYACAK

‘Orhun’dan Günümüze Türk ve Denizli Tarih Parkı Müzesinin en büyük özelliklerinden birisinin de Denizli tarihi olduğunu belirten Garip, “Tarihi kayıtlara göre Türklerin Denizli tarih sahnesinde kendilerini gösterdikleri Büyük Selçuklu Beyi Afşin Bey’den itibaren, Meh­met Gazi ile Server Gazi, Kazıkbeli ve Miryokefalon savaşlarını önemini anlatan tarih köşesi proje içinde olabilir.  Ahi Evran ve Ahi Sinan’ın önemi yine halkımıza tüm görselliği ile aktarılabilir. Denizli'de Milli Mücadeleyi başlatan Müftü Ahmet Hulusi Efendi ve Kurtuluş savaşı mücadelesi, Atatürk’ün Denizli ziyareti ve Milli Mücadele yıllarını anlatan köşenin yer alması ayrı bir güzellik olarak yansır. Çanakkale ve Büyük Taarruz-Kurtuluş Destanlarının yansıtabileceği, 15 Temmuz mücadelesini anlatan Denizli tarih köşesi gibi her birisinin bir arada bulunabileceği park ve müze kompleksi yapımı; bu dönemki Büyükşehir Meclisi çatısı altında alınacak kararla inanıyorum ki, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde hayata geçecektir” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER