PİYASA GÜNLÜĞÜ

Bu hafta ile ilgili yoruma başlamadan önce kısaca geçen haftayı özetlemekte fayda görüyorum. Brexit sonrası global piyasalardaki fırtına yerini iyimser bir havaya bıraktı. 

Gelişmiş ülke MB larının piyasadaki dalgalanmaya karşı eylem planlarını açıklamaları ve düşen fiyatlarla küresel risk iştahının artması bundaki en büyük etkendi. Yurtiçi piyasalarda ise buna ilaveten İsrail ve Rusya ile ilişkilerin normalleşmeye başlaması ekstra bir katkı yaratmışa benziyor.Önümüzdeki hafta bayram tatili nedeniyle pazartesi ve Cuma günleri 1,5 günlük çalışmayla haftayı bitireceğiz. Finansal piyasalar için en önemli gelişmeler yurtiçi ve yurtdışında açıklanacak olan ekonomik veri ve datalardır. 
Kısa haftada pazartesi günü yurtiçi piyasaların yakından takip ettiği önemli bir data olan enflasyon oranları açıklanacak. Yaz döneminde düşen tarım fiyatlarının etkisinin enflasyona olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Enflasyonun düşüş eğiliminde olması TCMB’ nın aylık faiz indirimlerine devam edeceği anlamı taşır. 
Düşen faizlerin etkisiyle bankacılık karlılığında son dönemdeki en büyük sorun olan kredi büyümesi artarak karlılığa olumlu etki yapar. Karlı ve büyüyen bankacılık sektörün lokomotif hisseleri Borsa İstanbul’u yukarıya taşır.İsrail ve Rusya ile düzelmeye başlayan ilişkiler eğer yeni diplomatik sıkıntılar olmazsa bizimle aynı kategoride olduğumuz gelişmekte olan ülkelere göre pozitif ayrışmamıza neden olabilir.
Yukarıdaki sebeplerle BIST100 de 80000 seviyesine doğru bir hareket bekliyorum. Olumlu gelişmelerle bu seviyenin kırılması halinde önce 82000 ardından 85000 seviyeleri test edilebilir.Dolar tarafında ise 2.92 seviyesinin altında 2.85 her zaman ana destek noktası olur. 2.92 üzerinde 2.95 ve 2.97 dirençlerimiz olacaktır.
Piyasaların daha uzun açık olduğu haftalarda tekrar buluşmak umuduyla iyi haftalar ve iyi bayramlar diliyorum.ÇEKİNCE: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti SPK tarafından yayımlanan tebliğ çerçevesinde, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak bir sözleşme çerçevesinde sunulur. 
Burada ulaşılan sonuçlar, tercih edilen hesaplama yöntemi ve veya yorum tavsiyede bulunanın kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi sağlıklı sonuçlar doğurmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgiler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.