banner249

Garsonlardan örnek davranış

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir restoranda çalışan garson ve komiler, 1 aylık bahşişlerini “Zeytin Dalı Operasyonu'nda görev yapan Mehmetçiğe bağışladı. 

banner240

Bitez Mahallesi'ndeki bir restoranda çalışan personel, 1 ay boyunca kazandıkları tüm bahşişleri Mehmetçik Vakfına bağışladı. Ayda bir1 kez açılan bahşiş kutusunu açan garsonlar, paraları saydıktan sonra bir zarfa koyarak bankaya Mehmetçik Vakfının hesabına yatırdı. Bu durumu öğrenince duygulanan müşteriler, “Gün birlik beraberlik günüdür” diyerek personeli tebrik etti. Restoran çalışanları, “Operasyona gitmemiz mümkün değil ama destek olmamız mümkündür” diyerek böyle bir bağış yapmak istediklerini dile getirdiler. 

İşletme Müdürü Mithat Gümüşoğlu, personelinin böyle bir karar almasından gurur duyduğunu dile getirerek, “İşletmemizin restoran kısmında çalışan arkadaşlarımız Mehmetçiğe nasıl bir faydamız dokunur diye benimle konuştu. Allah kendilerinden razı olsun. Bu şekilde yapılan bağışların daha da çoğalmasını Allah nasip etsin. Yaklaşık 1 aydır devam eden Zeytin Dalı Operasyonu'nda şehit düşen Mehmetçiklerimizin yakınlarına Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diliyorum. Bu desteği Mehmetçikten esirgemeyen çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Kimsenin gücü yetmez Türkiye Cumhuriyeti'ne. Vatan sevgisi, bayrak sevgisi, millet sevgisi olan bu halkı, bu devleti yıkmaya kimsenin gücü yetmez” ifadelerini kullandı.

İşletmede şef garsonluk yapan Yücel Aykanat ise, Türkiye için he türlü fedakarlığa hazır olduklarını ifade ederek, cepheye gidemediklerini, bu yüzden 1 ay boyunca topladıkları bahşişleri Mehmetçik Vakfına bağışlayarak destek olmak istediklerini söyledi.

Garson Hakan Aras da, “Az çok demeden Mehmetçiğe her daim yardım edilmeli. Allah Mehmetçiğimizin yar ve yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER