banner249

Türkiye'nin ilk kadın bisiklet festivali başladı 

Muğla’nın Ortaca ilçesinde, ilki düzenlenen HürPedal Kadınlar Bisiklet Festivali başladı. 

banner240

25-27 Ağustos tarihleri arasında, HürPedal Bisiklet ve Doğa Severler Derneğince, Ortaca Belediyesinin desteğiyle organize edilen festival, Türkiye genelinden 90 kadının katılımıyla Dalyan Mahallesinde başladı. Dalyan Krater Kamp alanında toplanan sporcular feribotla, Köyceğiz Çandır Mahallesine geçti.

Türkiye’de ilk defa kadın bisiklet festivali düzenlendiğini aktaran HürPedal Bisiklet ve Doğa Severler Derneği Başkanı Sevgi Kirak, ülkedeki bisikletçi kadınları buluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi.
Festivale çok güzel bir katılım olduğunu söyleyen Kirak, “Biz bisikletin şanslı kadınlarıyız yaşadığımız bölge dolayısı ile iklimi, doğası, kültürüyle bu güzelliği paylaşalım istedik. Edirne, Eskişehir, Ankara ve İstanbul’dan hala toplanmaya devam ediyoruz. Festivalimiz pazar gününe kadar devam edecek. Sadece bisiklet değil, kadınları buluşturduk beraber vakit geçirsinler istedik. Tekne turu, köy evleri gezisi var. Bugün Sultaniye’de etkinliğin ardından tekrar kamp alanımıza geri döneceğiz. Kamp alanımızda etkinlikler devam edecek. Yarın Yuvarlakçay’a, Pazar günüde tekne turuna gideceğiz” diye konuştu.

“Bisiklet yollarına ihtiyaç duyuyoruz”
Bisiklet yollarına ihtiyaç duyduklarını belirten Kırak, “Kendimizi güvende hissettiğimiz zaman bisiklete binebiliyoruz. Umarım, ilçeleri birbirine bağlayan ve şehir içinde evlerimize, okullarımıza, işlerimize rahatça gidebileceğimiz bisiklet yollarımız olur” dedi.

Festivale, Edirne’den katılan ve bölgeye ilk defa geldiğini ifade eden Nurşen Çolakoğlu ise, şunları kaydetti:
"Edirne Doğa Sporları Kulübü üyesiyim, orada da etkinliklerimiz oluyor. Bölgeyi ve etkinliği çok beğendim. Hürpedal grubuna çok teşekkür ediyorum."
Festival kapsamında bisikletçiler yarın Yuvarlakçay gezisi gerçekleştirecek.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2017, 11:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER