banner249

Feci kazada kopan bacağı 4 saatte dikildi

Muğla’da 35 yaşındaki Fatma Aytekin’in geçirdiği trafik kazası sonucu kopan bacağı, özel bir hastanede yapılan ameliyatla yerine dikildi. 

Feci kazada kopan bacağı 4 saatte dikildi
banner240

30 Ekim Pazartesi günü 14:30 sıralarında Fethiye’de meydana gelen kazada oğlunun kullandığı motosikletle seyir halindeyken iki otomobilin arasında sıkışarak sol bacağı kopan Fatma Aytekin, ambulans ile Özel Letoon Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı. Acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından, ameliyata alınan Aytekin'in kopan sol bacağı, Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Dr. Osman Kurtuluş ve 5 kişilik ekip tarafından 4 saat süren operasyonla yerine dikildi.


Opr. Dr. Osman Kurtuluş, başarılı geçen operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, Aytekin’in sol bacağının kazada aldığı darbeyle diz altı bölgesinden komple kesilmiş sallanır şekilde acil servise geldiğini söyledi. Hastaneye geldiğinde Aytekin’in kan kaybı olduğunu, bacağını da sadece küçük bir deri parçası tuttuğunu anlatan Op. DrKurtuluş, “Damarlar kopmuş kemiği paramparça olmuştu. Bu durumlarda ya bacak kesilir ya da o bacağa şans verilir. Çok kötüydü taze olduğu için onu hemen ameliyata aldık. Kan taşıyan atardamar ve toplardamarların koptuğunu gördük. Öncelikle bacağın aşağı kısmına kan taşınması için damarları birleştirdik ve kan dolaşımı sağladık” diye konuştu. 
Op. Dr. Osman Kurtuluş, kaza nedeniyle kirlenen bacağı iyi bir temizliğin ardından yerine diktiklerini, operasyonun başarılı geçtiğini vurguladı. Yaralının bacağını kesmek yerine ona şans verdiklerini ifade eden Kurtuluş şöyle konuştu: “Derisinde açıklık kaldı ancak o plastik cerrahi bir operasyon ile kapatılabilir. Operasyonu tamamladık ancak ameliyat sonrası önemliydi. Bundan dolayı ameliyattan sonra Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk ettik. Her gün kendisiyle görüşüyoruz. Kan dolaşımında bir sıkıntı yok ve hastamızın sağlığı iyiye gidiyor. Verdiği destekler ve hastanın takibi için Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Burak Can Debboylu’ya çok teşekkür ediyoruz”. 
Aytekin’nin Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar bölümünde tedavisi devam ediyor.
 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER