MİLLİ EĞİTİMDEN ÖNCE MİLLİ RUH (BARZANİ VE TEOG)

Sevgili Dostlarım; güzel ülkemde gündem o kadar çabuk değişiyor ki inanın herkes gibi ben bile gündemi takip etmekte zorlanıyorum. Bildiğiniz gibi bu haftanın konusu TEOG ve Barzani’nin yapacağı referandum. Haklı olarak diyeceksiniz TEOG’la Barzani’nin alakası ne?

            Daha önceki yazımlarımda da yazdığım gibi sadece başında Milli bulunan iki bakanlığımız vardır. Milli Savunma Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı vardır. Şuan ki yazımız eğitimle ilgili olduğundan dolayı şimdilik Milli Savunma Bakanlığını bir kenara bırakalım.

            Öncelikle Milli ne demek? Gerçi herkes bunu bilir ama biz birazda akademik olsun diye Türk Dil Kurumunun (TDK)sözlüğüne müracaat edelim. TDK sözlüğüne göre: sıfat Milletle ilgili, millete özgü, ulusal demek yazıyor.

            Eğitim ne demek? Yine TDK’nın sözlüğüne müracaat edelim. TDK sözcüğüne göre Eğitim:. isim Çocukların ve gençlerin toplum yaşayışında yerlerini almaları için gerekli bilgi, beceri ve anlayışları elde etmelerine, kişiliklerini geliştirmelerine okul içinde veya dışında, doğrudan veya dolaylı yardım etme, terbiye diye yazmaktadır.

            Ruh ne demek?TDK’ın sözlüğüne göre:isim Dinlerin ve dinci felsefelerin insanda vücuttan ayrı bir varlık olarak kabul ettiği öz, tin, can kuşu, En önemli nokta, öz, Esans,Duygu,felsefe Bedeni etkin kılan canlılık ilkesi, bedenin hayat gücü anlamları yazmaktadır.

            Ülkemin eğitiminin, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) yaptığı şimdiye kadarki en kapsamlı küresel eğitim araştırmasında 76 ülke arasında 41. sırada yer aldığını, Uluslararası PISA testi sonuçlarına göre, bilim, matematik ve okumada OECD ortalamasının altında kaldığını, Uluslararası, 72 ülke arasında 50. sırada yer alırken, önceki testlere göre de performansı gerilediğinden sadece son 15 yılda eğitim sistemimizin 9 kez değiştiğinden bahsedip kafanızı ağrıtmayacağım.

            Geçen hafta 23 Eylül 2017 Cuma günü başımdan geçen olayı anlatacağım. Oğlum Denizli’nin akademik başarısı en ileri olan elit okullarından birisinde okumaktadır. Son ders zili çaldı çocuklar İstiklal marşımızı söylemek için toplandılar. Bu esnada benim gibi birkaç veli ve öğrencileri almak için servis araçları vardı. İstiklal Marşımız okunmaya başladığında önümdeki veliler ve ben hemen araçlarımızdan inerek saygı ile beklerken birden hemen yanımda bulun merasime katılmayan 3 kız çocuğu oturduğu banktan ayağa kalkmadılar onları ikaz ettim ettim bin bir zahmetle ayağa kalktılar. Fakat maalesef karşımda duran servis aracının şoförü aracından inme zahmetinde bile bulunmadı. İstiklal Marşımız başladığından ikaz edecek zamanı bulamadım. Tabi İstiklal Marşımız biter bitmez hemen servis aracının yanına gittim. Gittiğimde, aracının aynasına Türk bayrağı amblemi takmış genç bir şoför gördüm. Ona çok üzüldüğümü neden kalkmadığını ve neden böyle aynasına Türk Bayrağı taktığını sordum. Allah’tan tek kelime etmedi. Ha bu esnada bu durumu Okul müdürü ile belki siz bu yazıyı okuduğunuzda görüşmüş olacağım. Onunda gerekli önlemleri alacağına eminim. Servis aracının plakasını da şimdilik sizle paylaşmayacağım.

            Bu olayları sizinle neden mi paylaştım.Demekki biz millet olarak maalesef çocuklarımıza gençlerimize iyi bir eğitim verememişiz kanla acılarla destanla yazılmış İstiklal Marşımızı bile saygı ile ayakta dinlemiyorsak yazık bize, yazıklar olsun bize. Ne olursa olsun Mili Eğitim sistemimiz, günlük politika ve siyasetten kurtulmalıdır. Hangi parti iktidara gelirse gelsin Milli Eğitim sistemimiz değişmemeli siyaset üstü bir politika izlenmelidir. Milli Eğitimimiz hedefi mili ruh, birlik beraberlik vatanseverlik olmalıdır. Japonya’da öğretime başlayan bir çocuğa öncelikle Hiroşima ve Nagazaki’ye kültür gezisi yaptırılarak Milli Ruh şoklaması yapıldığını biliyorum. Bizde güzel ülkemde her yerde her bölgede onlarca Milli Ruh Oluşturacak o kadar çok yer var ki ama bunları yapmaktan aciziz.

            Bana şöyle dediğinizi duyar gibiyim. Kardeşim bunların Barzani ile ilişkisi ne olduğunu hala yazmadın. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Ne Mutlu Türküm Diyene diyerekten müthiş bir Milli Ruh oluşturmuştu. Kurtuluş savaşında bu ülke Türk, Kürt, Çerkez, Lazvb gibi milyonlarca yurttaşım sayesinde hep birlikte, Milli ruh ve Milli mücadele ile Emperyalist güçlere karşı savaştı, birlikte kurtardı, birlikte kurdu Türkiye Cumhuriyeti’ni. Dikkat ediniz Ne Mutlu Türk Olana demedi. Ne Mutlu Türküm Diyene dedi. Doğusuyla, Batısıyla, Kuzeyiyle, Güneyi ile hepimiz biriz, birlikte olmalıyız. Türkiye’de yaşıyorsan, bu ülkenin ekmeğini yiyip, suyunu içip, havasını soluyorsan ve hain değilsen Türk’ü, Kürt’ü, Çerkez’i, Laz’ı, Alevi’si,Sünni’si, Ateisti,Hristiyan’ıYahudi’si kim olursan ol tek olmalıyız, birlik olmalıyız Milli Ruh demir yumruk olmalıyız.Zaman bu zamandır.Sen bir olursan Milli Ruh verebilirsen Barzani gibilerinin yaptığı referandumdan çekinmez, korkmaz, kuşku duymaz, acaba demezsin. Sen bir, birlik olursan Barzani’nin yaptığı referanduma karşı, geleceği gören dahi önder Atatürk sayesinde Ankara anlaşmasının gereğini getirirsin. Çok konuşmaz Barzani ve Barzani gibilerinin kafasını ezersin bir daha böyle bir şeyi kimse aklından bile geçiremez. Hiç bir Ülkeden icazet izin almazsın. Çünkü elinde kapı gibi Uluslararasında geçerli Ankara Anlaşması var.

            Milli Eğitim siyaset üstü olmalıdır.Milli Ruh oluşturulmalıdır.

            Sağlıkla, Sevgiyle, Bilgiyle kalın.

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.