MİDE BULANDIRAN SÜT!

Okul Süt’ü için geçtiğimiz günlerde numune alan Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi…

Anlaşılan bu kez baltayı sert bir taşa vurmuş, belki haddini aşarak aldıkları numuneler için olumsuz yönde rapor tutmuşlardı.

Koca kurumun laboratuarı, alınan numuneler için bozuk raporu verince kapısına kilit vuruldu. Firma itiraz hakkını kullanarak, başka bir laboratuarda tekrar incelenmesini talep etti. Yeni laboratuar, 9 numuneden 8’inin temiz, 1’inin ise hijyen kurallarına uymadığı gerekçesiyle yaklaşık 11 bin TL ile
Cezai müeyyideye tabi tuttu.

Yetmedi…
Asıl skandal bundan sonra başlıyor.
Kapanan Laboratuarın müdürü jet hızıyla Afyonkarahisar’a, yardımcısı ise Kastamonu’ya tayin edildi.
Bunu ilk duyduğumda ‘Yok artık’. Şanslı masada mıyım? Diyerek etrafı bir kolaçan ettim, nereden bakıyor kameralar diye…

Süt numuneleri için bozuk raporu veren kurum kapatılıyor, müdürü ve yardımcısı da adeta sürgün ediliyor. Ney yani, günah keçisi laboratuar ve onun başındaki yöneticiler mi? Hiç mi başkalarının suçu yok?

İnsan sağlığını ve özellikle çocuklarımızın sağlığını ilgilendiren böyle bir olay karşısında Denizli’nin 7 milletvekili arasında yalnızca CHP’li Adnan Keskin’in refleks göstermesi, bu skandala dikkat çekmesi, ve üzerine gitmesi, vekillik görevini tam manasıyla yerine getirdiğinin göstergesidir. Bu yüzden kendisine teşekkür ediyorum.

Bu konu, siyasi malzeme yapılacak bir olay değildir bence. Burada A veya B partisinden çok, her görüşte partinin, söz konusu toplum sağlığı olunca ortak bir noktada buluşmasıdır. Ancak ne yazık ki tuhaflıklarla dolu bir dizi olaylarda siyasilerin refleksleri son derece zayıf kalmıştır.

Şu soruyu sormadan geçemeyeceğim…
O laboratuar, aldığı numunelerin tamamı için ‘Temiz’ raporu verseydi, yinede kapısına kilit vurulur muydu?
Laboratuarın müdürü ve yardımcısı tayin edilir miydi?

Kimse kusura bakmasın ama bu işin altından kötü kokular geliyor. Cumhuriyet savcılarının iki laboratuarın farklı iki sonuç vermesi nedeniyle derhal soruşturma açması gerekmektedir. Çünkü ortada insan faktörü ve toplum sağlığı var. Bir laboratuar ‘Bozuk’, ötekisi ‘Temiz’ diyor.

Yoksa bu olay, o laboratuarı kapatarak, sorumlularını tayin ederek üstü kapatılacak bir olay değildir. Milletin vicdanının rahat edilmesi gereken, araştırılması gereken çok önemli bir konudur.

Saygılarımla…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.