banner249

Telefonla konuşmak isteyen köylüler ağaç ve çatılara çıkıyorlar

Manisa’nın Yuntdağı bölgesindeki Türkmen Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar telefonla görüşebilmek için yüksek noktalara çıkmak zorunda kalıyor. Ağaç ve çatı gibi yüksek noktalara çıkmak zorunda kalan vatandaşlar şebekenin çekmesini bekliyor.

Telefonla konuşmak isteyen köylüler ağaç ve çatılara çıkıyorlar
banner240

Yunusemre ilçesine bağlı kırsal mahallelerden biri olan, merkeze 33 kilometre uzaklıktaki 160 nüfuslu Türkmen Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar telefonla görüşme yapamamaktan şikayetçi. Hiçbir GSM operatörü şebekesinin çekmediği mahallede telefonla görüşmek isteyenler bir ağaca ya da mahallenin dışındaki bir tepede bulunan eski su deposunun çatısına çıkarak şebekenin çekmesini bekliyor. Yıllardır telefon sıkıntısı yaşadıklarını ve defalarca ilgili kurumlara müracaatta bulunduklarını kaydeden mahalle sakinleri, sorunlarının bir an önce giderilmesini beklediklerini söyledi.

Ağaç üstünde yakınlarına ulaşmaya çalıştı
Telefonla konuşabilmek için yüksek yerlere çıkmak zorunda kaldıklarını kaydeden 77 yaşındaki Ahmet Şahin cami bahçesindeki bir ağaca çıkarak yakınlarıyla konuşmaya çalışırken, konuşmasını hattın sık sık kesilmesinden dolayı tamamlayamadı. Yıllardır bu sorunu yaşadıklarını kaydeden Şahin, mahallenin sonundaki yüksek bir tepeye çıkarak konuşmaya çalıştıklarını belirterek, “Yeni telefonlar çıktı yine çekmiyor. Ev telefonum vardı onu da kapattım. Çok yere başvurduk kimse ilgilenmiyor. Ev telefonlarına da bakmaya gelen yok. Başka çaremiz kalmadı biz de kapattık” diye konuştu.

Telefonla hiçbir yere ulaşamadıklarını kaydeden mahalle sakinlerinden Meryem Arslan, “Fakirlikten dolayı benim telefonum yok. İhtiyaç olduğunda konu komşuya söylüyorum onlar tepeye çıkarak arama yapıyorlar. Bir de köyün girişinde çekiyor buralarda telefon çekmiyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2021, 14:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER