banner249

Üzümünü dolu vuran çiftçi kara kara düşünüyor

Manisa’da dün akşam etkili olan fırtına ve dolu yağışı birçok üzüm bağında büyük zarara yol açtı. Yaklaşık yarım saat süren fırtına ve dolu yağışı üzüm bağlarını direkleriyle birlikte yerinden sökerken, dallardaki üzümler de yerlere döküldü. Sigortası olmayan üreticiler ise devletten yardım istedi. 

banner240

Saruhanlı ilçesi Gümülceli Mahallesi'ndeki üzüm üreticilerinden biri olan Musa Üner, “Dün akşamüzeri 17.00-18.00 saatleri arasında yaklaşık yarım saat süren fırtına ve dolunun ardından üzüm bağlarımız büyük zarar gördü. Zararımızın karşılanması için devletten yardım bekliyoruz” dedi.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur ise “6 Ağustos akşamüstü ilçemizin Gümülceli Mahallesi'nde meydana gelen dolu afetinden dolayı bin ila bin 200 dönüm arazi üzerinde yüzde 30 ila yüzde 40 arasında zarar tespit edildi. Odamızın zirai danışmanları sabah olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Onların vermiş olduğu raporlar neticesinde ilçe tarım müdürlüğünün de ziraat mühendisleriyle beraber ortaklaşa hasar tespitin kesin sonuçlarını alacağız. Bu bir afet sonuçta. Çiftçimiz mahsulünü bugüne getirene kadar çok zorlu şartlar altında çalışıyor ama sevindiğimiz bir nokta zarar gören bağlarda yüzde 70-80’e varan oranlarda çiftçimizin sigorta yaptırmış olmaları. Allah daha beterinden saklasın. Bu hem çiftçinin hem ülke ekonomisi için kötü bir sonuç. Yapacak bir şey yok hepsi Allah’tan” diyerek afetten zarar gören çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER