banner249

Salihli Yatırımlık Ev Fiyat Analizi

Manisa, gelişen ve büyüyen bir kent olarak geçtiğimiz yıllarda büyükşehir ilan edilirken, kentin gelişen ilçelerinden birini de Salihli oluşturuyor.

Salihli Yatırımlık Ev Fiyat Analizi
banner240

Salihli ilçesi, Sardes Antik Kenti gibi önemli kültürel mirasları bünyesinde barındıran ve tarımsal alan olarak çok geniş ovalara ve verimli topraklara sahip olan ilçelerden biri olarak göze çarpıyor. Manisa ve İzmir üzerinden kolay bir şekilde ulaşılabilen ilçede, yatırımlık arsa, daire ve araziler geniş bir alternatif oluşturuyor. Özellikle birçok kişi Manisa ve çevre illerden Salihli satılık daire alternatiflerini değerlendirerek, bu tarihi ve verimli bölgede bir ev sahibi olmayı ve kazanç sağlamayı hedefliyor. Salihli ilçesi için satılık metrekare fiyatları incelendiğinde, bir yıllık süreçte Mart 2017 döneminde 1624 TL ve Mart 2018 döneminde 2036 TL gibi bir fiyat ile karşılaşılıyor.

Salihli'de Ev Fiyatlarının Yükseliş Trendi

Manisa genelinde son bir ay içerisinde fiyat artışı gösterilen ilçeler arasında yer alan Salihli, Nisan 2018 döneminde Türkiye ortalamasına göre yüzde 25,37 değişim gösteriyor. Bu değer yükselişi karşılığında Salihli'de evlerin amortisman süresi, 32 yıl gibi bir rakama ulaşırken, ilçede kiralık fiyatlarının da belirli bir oranda artış gösterdiği tespit ediliyor. İlçe genelinde en büyük artışın görüldüğü mahallelerden biri olan Cumhuriyet Mahallesi'nde satılık konut fiyatları 1 yıllık ortalama da yüzde 21,67 yükseliş gösterirken, Kurtuluş Mahallesi'nde bu oran yüzde 34,21 gibi bir değere ulaşıyor. Ayrıca bu mahalleleri yüzde 13,72 artış ile Yörük Mahallesi takip ediyor.

Salihli Yatırımlık Ev Fiyat Dağılımı

Halihazırda 200 adete yakın satılık konut ilanının bulunduğu Salihli ilçesinde konut fiyatları, çok yoğun bölgelerde 70 bin TL’den başlarken, yükseliş trendlerin görüldüğü bölgelerde dubleks daireler gibi yapılarda 650 bin TL gibi oranlara da ulaşabiliyor. Bu fiyat oranları göz önüne alındığında, Salihli yatırımlık ev tercihlerinin 2+1, 3+1, 4+1 ve hatta 5+1 ya da dubleks daireler ile şekillendiği görünüyor. İlçe genelinde yükselen fiyat artışları, konutların daha değerli bir hale gelmesini sağlarken, birçok inşaat firması da ilçede konut projeleri gerçekleştirmeye devam ediyor.

Manisa Salihli ve daha birçok ilçede yer alan satılık ve kiralık birçok ilanını https://www.hurriyetemlak.com/ adresinde bulabilirsiniz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER