TEKNO ÇAĞ

Ülkemiz bilgi ve görgüsü arttıkça daha farklı platformlarda, alışılmışın dışında konular üzerinde kafa yoruyor.

Farklı dönemlerin ardından katedilen yollar tecrübe ile yoğrulup, bilgi olarak iş ve sosyal yaşantımızın içine akıyor. Eskiden üretimde tonaj ve kilometre konuşurken, bugün katma değer, yüksek marj ve AR-GE yi konuşuyoruz.

Açıklanan son destekler ve özellikle Tübitak destekleri ümit verici. Türkiye'nin gelişmiş bölgelerinde artık bu dönüşümü daha da hızlanacak gibi görünüyor. Kapsamlı fizibiliteler ve bunların değerlendirilmeleri sonucunda Türkiye birçok yeni sektörle tanışıyor ve yatırımlar çeşitleniyor. Özellikle gelişmiş bölgelerde bu ilgi çok sevindirici. Yatırımcılar sürdürülebilir kazanç formülleri üzerinde kafa yoruyor.

Bu gelişmeler ise gelecekte hayalini bile kurmakta şu anda zorlanacağımız bir yola ışık tutuyor. Nüfusunun yarısından fazlasının 30 yaş altı gençlerden oluşan ülkemizin, yüksek kazanç, teknoloji ve AR-GE yolunda yapacağı altyapı yatırımlarının dönüşümü, bizi şu anda G-8 lerin içinde bulundukları kulüp içerisine dahil edecektir.

Bu yol bugünden uzunda görünse, tohumları bugünlerden atılıp, filizleri yeşermeye başlamıştır. Örnekleme ve uygulamada çok eksiğimiz olduğu bir gerçek. Halen bir çok konuda çok konuşup, az iş üretiyoruz. Yolumuz uzun ve dik, yorulmadan Tekno-Çağ a doğru yediden yetmişe elbirliği ile çalışmamız şart. Şu anda otuz yaş altı olan neslimizin refah bir ülkede barış ve huzur içinde yaşamaları adına…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.