banner249

Tekstilin merkezi şartel indirdi!

Denizli'de yüzyıllardan bu yana tekstil dokumacılığı yapan Babadağ ilçesi artan elektrik maliyetlerinden dolayı üretimi durdurdu.

Tekstilin merkezi şartel indirdi!
banner240

Büyük bir çoğunluğu tekstille uğraşan Babadağ şu sıralar zor günler geçiriyor. Artan elektrik maliyetleri ve diğer maliyetlerden dolayı, vatandaşlar üretim yapmayı bıraktı. Adeta şalter indirilen ilçede vatandaşlar kara kara ne yapaacağını düşünüyor.

İlçede tüccarın sağladığı ipliklerle fason bez üretimi yapan dokumacılar, atkı başına 51 kuruş olan fiyatın 65 kuruşa çıkarıldığını fakat aradaki farkın elektrik faturasının ancak yüzde 20'sini karşılayabildiğini söyledi. Zarar ettiklerini söyleyen dokumacılar, tüccarlardan ücret artırımı istedi ama yeni fiyat alamadı. Enflasyon nedeniyle de makine ekipmanları, yağ ve diğer giderler arttı.

Derdini İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'e anlatan üretici Mehmet Kılıç, "Geçen yıl Ocak ayında 2 bin 500 lira elektrik faturası ödedim. Kasım ayında fatura 5 bin lira geldi. Şimdi çalıştırsam 12-13 bin lira gelecek. 7 tezgahtan bir ay boyunca 20 bin lira ciro yapıyorum. Yarısından fazlası elektriğe gidecek. Üç çalışanım var. Ne Bağ-Kur'umu ne de sigortamı ödeyebiliyorum. Elimizden ekmeğimizi aldılar. Böyle şey olmaz, yüzde 127 zam nedir?” diyerek isyan etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER