Çameli ilçesi Kolak Mahallesinde yöre halkının geçim kaynakları arasında bulunan ve sofralarda, kozmetik sanayisiyle birlikte birçok noktada kullanılan haşhaşın yetiştirildiği tarlalarda çiçekleriyle beyaza büründü. Haşhaş bitkisinin Doğu Akdeniz iklimine sahip Çameli ilçesinde ekonomiye katkısıyla birlikte kozmetik, tıp alanı ve gıda sektörü gibi alanlarda da çok kullanılıyor. Haşhaşların yağlı bir bitki olmasıyla sofralarda zaman zaman yemek yağı olarak da tercih ediliyor.
Çameli ilçesi Kolak Mahallesinde babadan oğula yaklaşık 6 yıldır haşhaş üretimi yapan genç üretici Seyit Kam, iyi bir rekolte beklediklerini söyledi. Haşhaşları sulama yöntemi ile büyüttüklerini anlatan Kam; “Bu yıl idare edecek şekilde 5 ve 10 dönüm olmak üzere haşhaş ektik. Bu sene çok kurak geçti. Sulama ile idare etmeye çalıştık. Sulama da yağmurdaki gibi olmuyor, yani bakalım nasıl olacak? İyi yönde her yıl iyi düşünüyoruz, bu sene bakalım. Fiyatlar ve haşhaşlarımız güzel olacak mı? Hasat dönemine yaklaşık 2 hafta sonra başlayacağız” diye konuştu.
Taşıma suyla değirmen döndürdüler
Denizli’nin Çameli ilçesinde haşhaş tarlaları beyaza bürünürken, hasada 2 hafta kala üreticiler bu sene yağmur olmamasına rağmen sulama imkanıyla büyüterek yüksek rekolte bekliyorlar.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.
1
Başkana saldırı olayında flaş gelişme
2
Elektrikli bisiklet sonları oldu
3
800 yıllık gelenekte kuraklık yüzünden bir ilk...
4
Koskoca yol ikiye bölündü
5
Silah kaçakçılarına şafak operasyonu; 29 gözaltı
6
Yaşlı adamın şüpheli ölümü mercek altında!
7
Valiye sürpriz teklif
8
Denizlispor'da seçim heyecanı
9
Günün kahramanından günün fotoğrafı
10
İşçi korkunç kazada can verdi
ANKETTüm Anketler
SON DAKİKA HABERLERİ
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
04:27
GÜNEŞ
06:00
ÖĞLE
13:06
İKİNDİ
16:53
AKŞAM
20:02
YATSI
21:28