banner249

Bunun adı 'ÇAKALLIK'

İkinci el araç piyasasında olan artışlar, sıfır arabaları gölgede bırakıyor. Bayiler de bu durumu fırsat bilerek, araçlarına plaka alıp ikinci el statüsünde satışa sürüyor. Bunun bir örneğine de Denizli’de rastlandı. Bir araç bayii sıfır otomobillerine plaka takarak arazide stoklamaya başladı.

Bunun adı 'ÇAKALLIK'
banner240

Sıfır araç piyasasının düşük, ikinci el araç piyasasının ise yüksek olduğu ülkemizde bayiler de kısa yoldan daha fazla para kazanmanın yollarını araştırıyor. Yeni yöntem ise sıfır otomobillere plaka alıp, stokta bekletmek. Bu sayede hem fiyatın artmasını bekliyorlar hem de ikinci el fiyatında satış yapabiliyorlar.

GALERİCİLER İŞİN İÇİNDE

Pek çok araç bayii sıfır aracı galerilere satarak hem kota doldurmuş oluyor hem de aradığı sıcak paraya kavuşuyor. Bayilerle galericiler arasında yapılan anlaşmalar gereği, galeriye satılan araç 6 ay içinde yeniden satılamıyor. Galericiler de bu sürede araçları kiraya vererek ekstra para kazanıyor.

BİR ÖRNEK DE DENİZLİ’DEN

Denizli’de bir otomobil bayii sıfır otomobilleri yakınında bulunan boş bir arazide stoklayarak bu duruma bir örnek oluşturdu. Plakası bulunan otomobilleri ikinci el fiyatından elden çıkarmayı hedefleyen bayi ortalama 100’e yakın aracı boş bir arazide bekletiyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER