banner249

O Yağız Alp’in gerçek kahramanı!

Denizli’de 21 aylık SMA hastası Yağız Alp bebek için 5 ay önce başlatılan kampanyada mutlu sona ulaşıldı. O kampanyanın gizli kahramanı Duygu Karaçay ve arkasındaki gönüllü ordusu, Türkiye’nin yakından tanıdığı Yağız Alp’in Amerika’daki tedavi masraflarını çıkarmayı başardı. O gizli kahramanı okurlarımız için araştırdık, bulduk ve o 5 aylık serüveni onun ağzından dinledik.

O Yağız Alp’in gerçek kahramanı!
banner240

Bu süreci hızlandıran ve onlarca kişiyi organize eden kişi sosyal medyada ‘Denizli Kadınlar Grubu’nun kurucusu Duygu Karaçay idi. Evli ve 2 çocuk annesi Duygu Karaçay, Yağız Alp bebekle Instagramda karşılaştığını ve bu karşılaşmanın ardından sürece dahil olduğunu söyledi. Karaçay, “SMA’lı bebekler de hep Instagram’da aktifti. Orada bir bebeği takip etmeye başladım. Ardından diğer hasta bebekler de önünüze düşüyor. Bir baktım ki Denizli’de de bir SMA’lı bebeğimiz var, Yağız Alp. Ardından ailesini aradım, ‘Benim bir platformum var ve sizleri bu platformdan duyurmak istiyorum’ şeklinde. Aile ve platform üyeleriyle Instagram üzerinden bir canlı yayın yaptık. Ertesi gün kendimi gönüllüler grubunda buldum” dedi.

OCAK AYINDAN BU YANA HIZ KESMEDEN ÇALIŞTILAR
2021 yılının ocak ayında aile ile tanışan Duygu Karaçay, aile üyeleri ile birlikte nasıl bir yol izleneceğine dair yol haritasını hep birlikte çizdi. Mayıs ayı sonunda kampanyayı sonlandıran aile ve ‘Denizli Kadın Grubu’ üyeleri 18 milyon lira para topladı. Bu masraf ise Yağız Alp’in sadece hastane masrafı.

MAHALLE MAHALLE ÖRGÜTLENDİK
Denizlili Kadınlar Grubu içerisinde 66 bin üyesi bulunduğunu belirten Duygu Karaçay, ‘Grup içerisinde mahalle örgütlenmesine gittik. Pazarlarda ve mahallelerde bağışçılarımızın verdiği ürünleri sattık. 50 kişilik grubumuzla birlikte pazarda yastık kılıfları, çoraplar, fidanlar sattık. Koyun, tavuk, horoz, dana bile sattık yani. Yağız Alp’in babası da bizimle beraber pazarlarda satış yaptı. Bu süreçte 170 kişi yurt içi ve 70 kişi de yurt dışı gönüllü ekibimiz oluştu. Arabasını satanlar bile oldu’ dedi.

Yaşadıkları olumsuzluklara da değinen Karaçay, bazı vatandaşların umursamazlığından da yakındı. Karaçay, ‘Kampanya sürecinde 18 milyon lira toplandı. Bizi bu süreçte üzen bazı olaylar da oldu. Mesela Pelitlibağ Pazar Yerinde, 2 tanesi 5 liradan yastık kılıfı satamadık. Standda insanlara seslenirken bizleri dolandırıcı, hırsız olarak algılayanlar da oldu. Hem cinslerimizden yardım istediğimizde ‘Allah versin’ diyenler bile oldu. Ama bunlar bizi yıldıramadı’ diye konuştu.

KAMPANYA TAMAMLANDIĞINDA GÖZYAŞLARIMI TUTAMADIM
Kampanyanın sonlarına doğru, artık gereken paranın toplanacağına emin olduklarını dile getiren Karaçay, kampanya tamamlandığında gözyaşlarını tutamadığını belirtti. Karaçay, ‘Kampanya tamamlandığında kucağımda bebeğim vardı ve ben kucağımda çocuğum varken hıçkırıklara boğuldum. Çocuğum, eşim ne olduğunu anlayamadılar bile’ dedi.

KENDİMİ TÜLAY HANIMIN YERİNE KOYDUM
Kampanyayı başlatma ve sürece öncülük etmesinin esas sebebinin kendini Yağız Alp bebeğin annesi Tülay Yılmaz’ın yerine koymak olduğuna dikkat çeken Duygu Karaçay, kendi çocuğunun da SMA’lı olması olasılığını düşünmesinin bu sürece katılmasında büyük etkisi olduğunu söyledi.
Yağız Alp bebeğin hastane işlemlerinin tamamlanmasının ardından en geç 3 hafta içinde Amerika Teksas’a giderek tedavi olması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2021, 14:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER