banner249

Mahkemede itirafçı oldu, tahliye edildi

Kütahya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 8 aydır tutuklu olan emekli imam A.S, aralarında örgütün yöneticilerinin de olduğu yaklaşık 100 kişilik isim listesini mahkeme heyetine vererek, örgütün kent yapılanmasını deşifre etmesi üzerine tahliye edildi. 

Mahkemede itirafçı oldu, tahliye edildi
banner240

Kütahya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, tutuklu sanık A.S. ile avukatları ve yakınları katıldı. Emekli din görevlisi olan ve 28 Temmuz'da tutuklanan A.S., duruşmada etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini beyan ederek itirafçı olmak istediğini söyledi. Mahkeme heyetinin talebi kabul etmesi üzerine A.S, FETÖ'nün Kütahya yapılanmasında yer alan, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 100 kişinin isim listesini mahkeme heyetine verdi.
Mahkeme heyeti, itirafları ve örgütün Kütahya'daki yapısının deşifre edilmesine yönelik açıklamaları nedeniyle A.S. hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirerek, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER